darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3834
EURO34.9963
ALTIN2325.6

“Umut Konvoyu” Çocuklar Için Gaziantep Yolunda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Umut Konvoyu” Çocuklar Için Gaziantep Yolunda
Abone ol
Mercedes-Benz Actros çekicilerden oluşan 11 araçlık konvoy, Frakfurt’tan teslim aldığı, Türkiye-Suriye sınırındaki kamplarda kullanılacak yaklaşık 4 Milyon Euro değerinde ve 300 ton ağırlığındaki yardım malzemesini 4.000 km uzaklıktaki Gaziantep’e taşıyor.

Alman sivil toplum kuruluşu “Luftfahrt ohne Grenzen e.V.” (LOG) ve Daimler AG’nin birçok sponsorun desteğiyle oluşturdukları bu yardım konvoyundaki malzeme, T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı ve tıbbi yardım organizasyonu “International Medical Corps” aracılığıyla ihtiyacı olan kişilere, özellikle çocuklara iletilecek.

“Umut Konvoyu – Kanatlanan Tekerlekler”adını taşıyan yardım konvoyunda, yaklaşan kış mevsimi de dikkate alınarak 40.000 kişiye yetecek kışlık giysi, 2.000 kişi için kış şartlarına uygun çadırlar, 10.000 battaniye, 100.000 çocuğa yetecek bebek gıdası, çocuk hastalıklarına karşı 60.000 doz aşı, 350 adet yeni tekerlekli sandalye bulunuyor.

Mercedes-Benz Actros  kamyonlar,  ayrıca iki Mercedes-Benz Sprinter ambulans, 350 tekerlekli sandalye ve üç ay süreyle 70.000 kişinin ayakta tedavisinin yapılabileceği yedi  mobil sağlık merkezinin de bölgeye nakledilmesini sağlıyorlar.

“İnsanların geleceğe umutla bakmaları için yardımcı olabiliriz”

Umut Konvoyu’nun İstanbul durağında yaptığı konuşmasında Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes “Suriye sınır bölgesindeki kamplarda yaşamak zorunda kalan sivillerin ve özellikle çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için hemen hemen herşey gerekli. Çadır, battaniye ve aşı en çok ihtiyaç duyulan malzemeler. Bu nedenle 11 Mercedes-Benz Actros, bu yardım malzemelerinin  bir an önce yerine ulaşmasını sağlamak için yola çıktı. Daimler’in LOG ve AFAD ile yaptığı işbirliği ile zor durumda olan insanların ihtiyaçlarını kısmen de olsa karşılayarak geleceğe umutla bakmaları için yardımcı olabiliriz” dedi.

10 yıldır tüm dünyada afet ve kriz bölgelerine acil malzeme yardımı sağlayan LOG Yönetim Kurulu Başkanı Frank Franke ise “Daimler ile yardım konvoyunu çok hızlı bir şekilde yola çıkarabildiğimiz için çok mutluyuz. Ancak bu süreçte bile bölgede yardıma ihtiyacı olan sivillerin sayısı bir milyonu aştı. Birleşmiş Milletlere göre, yaşananlar Birleşmiş Milletlerin bugüne kadar yaşadığı en büyük insani felaket” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avıa Kamyonlarında Fiyatlar SabitleniyorÖnceki Haber

Avıa Kamyonlarında Fiyatlar Sabitleniyor

THY “Footgolf” TurnuvasınıSonraki Haber

THY “Footgolf” Turnuvasını

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar