darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

Ulaşımın Düğümleri Dikey Yollarla Çözülüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulaşımın Düğümleri Dikey Yollarla Çözülüyor
Abone ol
Bursa Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz hafta ulaşıma açtığı Dobruca Caddesi – İnkaya bağlantı yolunun ardından şimdi de 38 binanın yıkılmasıyla genişletilen Davutkadı Dağyolu Caddesi’ni yenilenen yüzüyle Yıldırım’a kazandırdı. Başkan Altepe, Bursa’nın tüm semtlerine en güzel eserleri bırakmak için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, Davutkadı, Musababa ve Piremir bölgesinde yıllardır konuşulan Dağyolu Caddesi’nin genişletilmesinin de kendilerine nasip olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz hafta ulaşıma açtığı Dobruca Caddesi – İnkaya bağlantı yolunun ardından şimdi de 38 binanın yıkılmasıyla genişletilen Davutkadı Dağyolu Caddesi’ni yenilenen yüzüyle Yıldırım’a kazandırdı. Başkan Altepe, Bursa’nın tüm semtlerine en güzel eserleri bırakmak için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, Davutkadı, Musababa ve Piremir bölgesinde yıllardır konuşulan Dağyolu Caddesi’nin genişletilmesinin de kendilerine nasip olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz dönem yaklaşık 540 kilometrelik yeni yol ve yol genişletme çalışması ile Büyükşehir tarihinde önemli bir rekora imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu döneme de hızlı başladı. Yatırım bütçesinin 3’te 2’sini ulaşıma ayıran Büyükşehir Belediyesi, Çekirge Caddesi’ni trafik yüklerinden arındıracak alternatif Uludağ yolu olan Dobruca Caddesi – İnkaya bağlantı yolunun ardından şimdi de Yıldırım’da yılların çilesini sona erdirdi. Mevcut genişliği bazı noktalarda 6 metreye kadar düşen yaklaşık 600 metre uzunluğundaki cadde, kamulaştırma çalışmalarıyla birlikte 7 milyon liralık yatırımla 38 binanın yıkılmasının ardından 15 metre genişliğe kavuşmuş oldu. Yenilenen asfaltı, aydınlatma çalışmaları, parklanma cepleri ve yaya kaldırımları ile Davutkadı Dağyolu Caddesi bölgeye prestij kattı. Yıllardır konuşulmasına rağmen bugüne kadar somut bir adım atılamayan Dağyolu Caddesi’nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Milletvekilleri Canan Candemir Çelik ve Mustafa Öztürk ile çok sayıda davetli katıldı.

Ulaşımda yeni sürprizler geliyor
Bursa gibi çarpık ve yoğun yapılaşmanın olduğu bir kentte hizmet üretmenin zorluklarına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Yol başta olmak üzere, park, yeşil alan, spor tesisi gibi sosyal donatı alanlarını mahallelerimize kazandırmak için kamulaştırma ve yıkım yapmak zorunda kalıyoruz. Ortalama her iş günü bir bina yıkıyoruz. Ulaşım yatırımlarımızdan Yıldırım’da nasibini alıyor. Hizmete açtığımız Vişne Caddesi ve Dağyolu Caddesi gibi, Eflak Cadde, Derya Cadde, Köklü Cadde, Kervan Cadde’de de çalışmalarımız devam ediyor. Yeni teleferiğimiz seferlere başladı. Gemilerimiz, helikopter ve uçaklarımız seferlerine devam ediyor. Önümüzdeki günlerde hava ulaşımıyla ilgili sürprizlerimiz olacak. Bunun yanında şehir içi tramvay hatlarında ilk olarak Ertuğrulgazi Siteler hattı artından da Yalova yolu hattına başlayacağız. Bizim en önemli hedefimiz halkımızın yaşamını kolaylaştırmak. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Bu yolu açmak cesaret ister
Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise dünyada bütün çağdaş metropollerin ortak sorununun ulaşım olduğunu ve bu sorunun çözümüne yönelik gayretler sarf edildiğini vurguladı. Bursa’da da Büyükşehir Belediyesi’nin, yeni tramvay hatları, metro hattının uzatılması, yeni yollar ve mevcut yolların genişletilmesi gibi birçok alternatif yöntemle ulaşıma nefes aldırmaya çalıştığını dile getiren Karaloğlu, “Boş arazide yol açmak kolay bir iştir. Ancak mevcut yerleşimin olduğu alanlarda bina yıkarak, yol açmak paranız olsa bile zor iştir. Çünkü yıllardır oturduğu evinden çıkmak isteyen vatandaşı paranız olsa bile evinden çıkaramazsınız. O yüzden bina yıkarak yol açmak cesaret ister. Burada 900 bin liralık bir yol imalatı var ancak 6 milyon 100 bin liralık bir kamulaştırma yapılmış. Asıl cesaret isteyen iş yolu yapmak değil, asıl cesaret bu kadar binayı kamulaştırmak. Ben bu yolu bölgeye kazandıran Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Bugüne kadar sadece konuşuldu
Törene katılan Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de kendisinin Davutkadı çocuğu olduğunu belirterek, çocukluğundan beri bu yolun genişletileceğinin hep konuşulduğunu söyledi. Ancak kimsenin bu çalışmaya cesaret edemediğini ifade eden Öztürk, “Önemli bir hizmet Davutkadı’ya kazandırıldı. Ancak bu yetmez. Yatay ve dikey yolları daha da artırmalıyız. Büyükşehir Belediyemizin 2014- 2019 döneminde hayata geçireceği önemli projeleri olduğunu biliyorum. Büyük bir cesaretle bu yolu mahallemize kazandırdığı için başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hizmet üreten kadrolarımız
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Yıldırım’a nefes aldıracak bu yol genişletme çalışması nedeniyle tüm Yıldırımlılar adına Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Vizyonunun temelinde medeniyet yatan bir siyasi anlayışı savunduklarını hatırlatan Edebali, “Yol da medeniyet demektir. Bizler Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde gece gündüz hizmet üreten kadrolarız. Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği içinde yatırımlarımız devam edecek” dedi.
Davutkadı Mahallesi Muhtarı Nihat Gencel de mahalleye vizyon katan yol çalışması nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kurdeleyi kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri, Davutkadı Dağyolu Caddesi’ni yenilenen yüzüyle trafiğe açtı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İSPARK Ailesi Geleneksel iftar Yemeği’nde BuluştuÖnceki Haber

İSPARK Ailesi Geleneksel iftar Yemeği’nd...

5 Yılda 46 Milyon Litre Yakıt TasarrufuSonraki Haber

5 Yılda 46 Milyon Litre Yakıt Tasarrufu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar