İstanbul
DOLAR32.5953
EURO34.7727
ALTIN2491.8

ULAŞIMA 24 SAATLİK BÜYÜKŞEHİR GÜVENCESİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ULAŞIMA 24 SAATLİK BÜYÜKŞEHİR GÜVENCESİ
Abone ol
Büyükşehir Trafik Kontrol Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Toçoğlu, “Trafik Kontrol Merkezi’nin Sakarya ulaşımı için ana bir bileşen işlevi gördüğünü ifade edebiliriz. Şuanda şehir merkezinde 21 adet sinyalize kavşağımızda 100 adet kamera bulunuyor. Böylece 24 saat trafiğin durumunu gözleyebiliyor; müdahale süreçlerini hızlandırabiliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trafik Kontrol Merkezi’nde incelemelerde bulundu. 2013 yılından bu yana hizmette olan merkez ile şehrin trafik ağının en etkin biçimde yönetildiğine dikkat çeken Başkan Toçoğlu, Trafik Kontrol Merkezi’nin trafik yönetiminin ana bileşeni olduğunun altını çizdi.

Ulaşım Altyapısına Güçlü Destek
Toçoğlu ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Trafik Kontrol Merkezimiz ulaşım altyapımız ve çözüm süreçlerine yönelik en önemli unsurlardan biri. Bu merkezle şehrimizin trafik yönetimini en etkin biçimde izleyebiliyoruz. Bu anlamda merkezin Sakarya ulaşımı için ana bir bileşen işlevi gördüğünü ifade edebiliriz. Trafik akışının sürekliliği ve yol ağı kapasitesinin daha verimli kullanılabilmesinde merkezimiz önemli bir tamamlayıcılık üstleniyor.”

Trafik Daha Akıcı
“Merkezimizde trafiği gerçek zamanlı izleyerek, tek elden kontrol ve yönetimi sağlıyoruz. Kavşaklarda ve kavşaklar arasındaki yol kesimlerinde trafiği daha akıcı hale yine merkezimizden alınan veriler ışığında getirebiliyoruz. Araçların kavşaklarda bekleme süreleri, dolayısıyla trafikte geçirdikleri vakitlerin en aza indirilmesi hususunda da merkezimiz önemli bir görev üstleniyor. Bunun dışında buradan olası arızaların tespiti ve müdahalelerin hızlandırılması gibi faydalar sağlıyoruz.”

Şehir 24 Saat İzleniyor
“Şuanda şehir merkezinde 21 adet sinyalize kavşağımızda 100 adet kamera bulunuyor. Böylece 24 saat trafiğin durumunu gözleyebiliyor; trafik yoğunluğuna göre prosedürlere de bağlı kalarak sinyal sürelerinde değişiklik yapabiliyoruz. Trafik Kontrol Merkezi kurumsal iletişim açısından da önemli bir rol üstlenmekte. Zaman zaman kamera açısındaki kaza görüntüleri Emniyet Müdürlüğümüz tarafından değerlendirilebiliyor. Sistemleri yenilemek için ise daha birçok yeni çalışmayı hayata geçireceğiz.”

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DOMUZ GRİBİNE KARŞI ÖNLEMİNİZİ ALINÖnceki Haber

DOMUZ GRİBİNE KARŞI ÖNLEMİNİZİ ALIN

TEKİRDAĞ TOPLU ULAŞIMI YENİDEN YAPILANDIRILACAKSonraki Haber

TEKİRDAĞ TOPLU ULAŞIMI YENİDEN YAPILANDI...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar