İstanbul
DOLAR32.6031
EURO34.8449
ALTIN2498.1

Üçüncü Havaalanımız Hayırlı Olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üçüncü Havaalanımız Hayırlı Olsun
Abone ol
Türkiye’nin en büyüğü dünyanın 3’ncü büyük havaalanı olacak “İstanbul Yeni Havaalanı”nın temelleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı törenle atıldı.

22 milyar 152 milyon euroluk kira bedeli ve 10 milyar 247 milyon euro yatırım maliyetiyle Cumhuriyet tarihindeki en yüksek yatırım  olacak “İstanbul Yeni Havaalanı”nın temel atma törenine Başbakan Erdoğan ve Başkan Topbaş’ın yanı sıra, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Emrullah İşler, İçişleri BakanıEfkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Maliye BakanıMehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve yüklenici firma temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Havaalanının 2017 yılında ilk etabının hizmet vermeye başlayacağını müjdeleyen Başbakan Erdoğan, “Yüklenici firmalardan sözünü aldık. 29 Ekim 2017. Razı mısınız? Şahit misiniz? Demek ki şu anda 2014'teyiz, artık Ekim yaklaştı zaten, yani 3,5 yıl bile yok. İnşallah yoğun bir çalışmayla 29 Ekim'de, o gün anlamlı bir gün, birinci etabın açılışını yapacağız. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Havaalanında göreve yapacak pilot, hostes, teknisyen ve diğer alanlarda çalışacak insanlara şimdiden başarılar dileyen Başbalkan Erdoğan şöyle devam etti: “Herkese şimdiden başarılar diliyorum. Yolcuların da emniyet içinde her daim sevdikleriyle buluşmasını temenni ediyorum. Elbette bu büyük projenin temelini atarken, Türkiye'yi bugünlere taşıyan herkese, milletçe şükranlarımı ifade ediyorum. Şehitlerimizi, bu anlamlı günde bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Rabbimden niyazım şudur:  Kazasız, belasız inşallah 2017'de ilk etabının açılışında ya Rab bizleri buluştur diyorum. Hep beraber inşallah bir arada olacağız. Bu büyük proje hayırlı olsun.”

- 3. Havalimanı 2018'de tamamlandığında 150 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak ve 10 milyar 247 milyon euroya mal olacak.

- Yap-İşlet-Devret modeliyle ihalesi gerçekleştirilen üçüncü havalimanı tamamlandığında yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.

- İnşaatında kullanılacak demir çelik miktarının 350 bin tona, alüminyum malzemenin 10 bin tona, camın ise 415 bin metrekareye ulaşması beklenen proje, 4 etapta tamamlanacak.

- Yeni havalimanı tamamlandığında 165 yolcu köprüsü, terminaller arasındaki ulaşımın raylı sistemle yapıldığı 4 ayrı terminal binası, 3 teknik blok ve hava trafik kontrol kulesi, 8 kontrol kulesi, her türlü uçak tipinin operasyonuna uygun müstakil 6 pist, 16 taksi yolu, 500 uçak park kapasiteli toplam 6,5 milyon metrekare büyüklüğünde apron, şeref salonu, kargo ve genel havacılık terminali, devlet konuk evi, yaklaşık 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, havacılık tıp merkezi, oteller, itfaiye ve garaj merkezi, ibadethaneler, kongre merkezi, güç santralleri, arıtma ve çöp bertaraf tesisleri gibi yardımcı tesislerden oluşacak.

- Yapım maliyetinin 10 milyar 247 milyon euro olması öngörülen havalimanının 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otokar’ın Treyler Teslimatları Durser Taşımacılık İle Devam EdiyorÖnceki Haber

Otokar’ın Treyler Teslimatları Durser Ta...

Çok Tanıtım Çok Satış Anlamına GelmiyorSonraki Haber

Çok Tanıtım Çok Satış Anlamına Gelmiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar