darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3351
EURO35.1553
ALTIN2311.3

Twitter'a "Ar-Ge" Daveti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Twitter'a "Ar-Ge" Daveti
Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter yetkililerinden Türkiye'de ofis açmalarının yanı sıra Ar-Ge faaliyetlerini Türkiye'de yapmalarının isteneceğini belirtti.

Bakan Elvan, sosyal medya alanında geçmişte bazı sıkıntılar yaşandığını ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin aldığı kararların dikkate alınmaması gibi bir eğilim söz konusuydu. Youtube, Twitter, Facebook gibi sosyal medya kuruluşları artık mahkeme kararlarını uyguluyor. Bir kısmı biraz geç uyguluyor ama genel olarak mahkemelerin aldığı kararların uygulandığı bir tutum sergileniyor. Bu noktada ciddi bir sıkıntı söz konusu değil" diye konuştu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Twitter üst düzey yetkililerinin, 25 Ağustos Pazartesi günü üçüncü kez bir araya geleceklerini anlatan Elvan, arzularının kamuoyuna mal olmuş sosyal medya kuruluşlarının Türkiye'de ofis açması olduğunu söyledi. Sosyal medya kuruluşlarının Türkiye'de ofis açmaları halinde işlemlerin daha sağlıklı bir yapıya kavuşarak hızlanacağını vurgulayan Elvan, "Arkadaşlarımız bu konuyu yine görüşecekler" dedi.

Pazartesi günü gerçekleşecek görüşmede, Twitter yetkililerinden Ar-Ge faaliyetlerini Türkiye'de de yapmalarının isteneceğini dile getiren Elvan, şöyle konuştu: "Türkiye'de araştırma geliştirmeye yönelik ofis dışında faaliyet göstermelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Yazılım alanında Türkiye'de önemli gelişmeler oldu. Bu anlamda bu tür merkezlerin Ar-Ge merkezlerinin Türkiye'de olmasını arzu ediyoruz. Twitter'ın Türkiye'de ofis açması, Ar-Ge faaliyetlerini Türkiye'de yapmaları ve Twitter'ın Türk kullanıcılar için daha anlaşılır olması dolayısıyla Türkçe bölümün uygulanmaya konması hususu konuşulacak."

Twitter İle İlk Görüşme 14 Nisan'da Yapıldı

BTK Başkanı Tayfun Acarer ve beraberindeki heyet ile Twitter'ın Uluslararası Kamu Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell arasındaki ilk görüşme 14 Nisan'da gerçekleşmişti. Acarer ve beraberindeki heyet, Twitter Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kamu Politikaları Direktörü Sinead McSweeney başkanlığındaki heyet ile 21 Mayıs'ta İrlanda'nın başkenti Dublin'de ikinci kez bir araya gelmişti. Dublin'deki ikinci görüşmede en somut gelişme, "Türkçe canlı destek hattının kısa süre içinde devreye gireceğinin" açıklanması olmuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Terminal İçin En İyisi Sistem BelirleniyorÖnceki Haber

Yeni Terminal İçin En İyisi Sistem Belir...

Goodyear, Çin’de de Bir NumaraSonraki Haber

Goodyear, Çin’de de Bir Numara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar