darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3351
EURO35.1553
ALTIN2311.3

Tuzluçayır’a Otobüs Seferleri Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tuzluçayır’a Otobüs Seferleri Başladı
Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Tuzluçayır’da EGO otobüslerine karşı marjinal gruplarca düzenlenen saldırı, tahrip, yakma ve gasp olayları nedeniyle iptal edilen seferlerin, muhtarların başvurusu üzerine yeniden başlatılacağını duyurdu.

Sabah saatlerinden itibaren de Tuzluçayır bölgesine EGO otobüs seferleri yeniden başlatıldı. 
Twitter hesabından duyurduğu müjdeli haberin yanı sıra belge ve fotoğraflarıyla birlikte belediye otobüslerine karşı Tuzluçayır bölgesinde yapılan saldırıları düzenleyenlerin, tespit edildiğini ve 2’sinin tutuklandığını bildiren Başkan Gökçek, bunlara destek veren, halkı tahrik eden ve eylemlere katılan CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Mahmut Tanal hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

-FOTOĞRAFLARI VE BELGELERİYLE SUÇ DUYURUSU
Tuzluçayır’da 8 Haziran’da "terörist" gruplarca 2 EGO otobüsünün kullanılamaz hale getirildiğini ve yakıldığını hatırlatarak, fotoğraflarını paylaşan Başkan Melih Gökçek, twitterdaki açıklamalarına “Bunun üzerine arabalarımızın ve halkımızın can güvenliği için bu hatlarda servislere ara verdik” ifadeleriyle başladı.
Ardından da halk evlerinin kanunsuz bir şekilde eylemlere başlayarak, Kızılay’da otobüs “gasp” ettiğini fotoğraflarıyla birlikte takipçileriyle paylaşan Başkan Gökçek, “Bir aydır bağırıp duruyorlar ve halk iltifat etmiyor. Olayı eylem için kullanıyorlar. Polis ve medya bu kanunsuz eylemcileri bir bir tespit etti” twitini attı.

-AYGÜN VE TANAL’A SUÇ DUYURUSU
EGO otobüslerine düzenlenen saldırılara destek veren ve eylemlere katılan CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Mahmut Tanal hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını bildiren Başkan Gökçek, iki CHP milletvekilinin eylemler sırasındaki fotoğraflarını paylaşarak, “Hüseyin Aygün ve Mahmut Tanal... İkisi de adalet önünde hesap verecek. Sanmasınlar ki milletvekilliği ebedi... Nasılsa dokunulmazlıkları kalkacak... Suç duyurusunda bulunduk” açıklamasında bulundu. 
Eylemlere katılanların Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince hesap vereceklerini de anlatan Başkan Gökçek, bu maddeleri, fotoğraflarıyla birlikte tek tek şöyle sıraladı:
“1) Kişiyi hürriyetinden dolayı yoksun kılmak,
2) Kamu kurumu faaliyetlerinin yürütülmesinin engellenmesi,
3)İş ve çalışma hürriyetinin ihlali... Şöförlerimizin çalışması engellendi, 
4) Hakaret... Hakaret etmedikleri kişi kalmadı... 
5) Hala zarar verme... Otobüslerimize verilen zararlar dolayısıyla,
6)Suç işlemeye tahrik, 
7)Suçu ve suçluyu övme, 
8)Halkı kin ve düşmanlığa teşvik, 
9)Kanunlara uymamaya tahrik, 
10)Ulaşım araçlarının kaçırılması ve alıkonulması,
11)Kamu görevini yaptırmamak için direnmek...
12) En önemlisi bu suçları işlemek için örgüt kurmak...

Bütün bu suçları işleyenlerin peşindeyiz… Avukatlarımız işin peşinde olacak... Eylemi meslek haline getirmiş bazı avukatlar da hesap verecek.”

-MUHTARLARA VE TUZLUÇAYIR SAKİNLERİNE TEŞEKKÜR
Yine twitter hesabından eylemlere katılan ve araçları tahrip eden “anarşistlerden” 2’sinin tutuklandığını da duyuran Başkan Melih Gökçek, “Gerek vatandaşlar, gerekse muhtarlarımız Belediyemize müracaat ederek, halkın çok sıkıntı çektiğini bize ısrarla söylediler... Biz de bu konuda gerçekten çok üzülüyorduk... Bir taraftan şoför ve halkımızın can güvenliği, öte taraftan otobüslerimizdeki mal güvenliği bizi çıkmaza soktu” twittini attı.

-TUZLUÇAYIR’A OTOBÜS MÜJDESİ VE SEFERLER BAŞLADI
Açıklamalarını “Bu arada muhtarlar Mamak Belediye Başkanımıza da müracaat etmişler ve aralarında bir bildiri hazırlayarak imzalamışlar” twittiyle sürdüren Başkan Melih Gökçek, muhtarların imzaladıkları bildiriye de takipçileriyle paylaştı. Muhtarların, “İlçemiz Tuzluçayır bölgesinde kamu mallarına, belediye otobüslerine çeşitli şekillerde zarar veren militan grupların bu eylemlerini şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz” sözleriyle başlayan ve seferlerin yeniden başlatılmasının talep edildiği bildiriyi paylaşmasının ardından Başkan Gökçek, iptal edilen hatlarda otobüslerin tekrar çalışması için karar alacağı müjdesini vererek şu mesajları attı:
“Muhtarlarımızın imzaladıkları metin takdire şayan... İşte halkına sahip çıkmak bu... 6 muhtarımıza teşekkürler”
Umarım militan gruplar ve başta halkevleri olmak üzere eylemci sivil kuruluşlar muhtarların tepkisinden ders çıkarır”
“…Muhtarlara ve halkımıza teşekkürler”
Başkan Gökçek'in gece yarısı attığı bu twitlerin ardından EGO Genel müdürlüğü, UKOME'nin tanıdığı yetki çerçevesinde bu sabahtan itibaren Tuzluçayır hattında EGO otobüslerini çalıştırmaya başladı. Yetkililer, toplanacak UKOME'de de kararın görüşülerek onaylanmasını beklediklerini bildirdiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karayolu Bunalttı Tatilciler Denizyolunu Tercih EdiyorÖnceki Haber

Karayolu Bunalttı Tatilciler Denizyolunu...

DHMİ Kargoda da BirinciSonraki Haber

DHMİ Kargoda da Birinci

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar