darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3311
EURO35.1088
ALTIN2295.4

Türkiye Otopark İşletmecileri Derneği Kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Otopark İşletmecileri Derneği Kuruldu
Abone ol
İSPARK’ın düzenlediği 3.Uluslararası Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu’nda ilk adımı atılan dernekleşme çalışmaları sonuç verdi. Kamu ve özel sektörün önde gelen firmalarının katılımıyla otoparkçıların merkezi olacak “Otopark İşletmecileri Derneği” kuruldu.

Otopark işletmeciliği ve yatırımı yapan kamu ve özel sektör kuruluşlarını tek çatı altında toplamayı hedefleyen derneğin ilk kongresi İBB Florya sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPARK, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi BELDE A.Ş, Bursa Büyükşehir Belediyesi BURBAK, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İMAR A.Ş, PARKTURK, POLARIS PARK, T-PARK ve diğer üye kuruluş temsilcilerinin katıldığı kongrede dernek başkanlığına oy birliğiyle İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik seçildi.

Kongrenin ardından söz alan Çevik, İSPARK’ın hayata geçirdiği yatırım ve projelerle sektörün öncü bir kuruluşu haline geldiğini belirtti. Ulaşım araçlarının otopark sorununa kalıcı ve teknolojik çözümler sunduklarını ifade eden Çevik,“Kurduğumuz dernekle yeni ve farklı çözümlerin adresi olacağız. Kamu ve özel sektörün birlikte hareket etmesi bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra hızlı ve kaliteli otopark hizmetini de getirecektir. Kentlerin ortak sorunu otopark alanlarının yetersiz olması. Bizler teknolojik ve kalıcı projelerle elbirliğiyle bu duruma çözüm üreteceğiz. Tabi bunları yaparken yasa ve yönetmelikte farklı uygulamaların da önüne geçmek amacıyla yeni düzenlemeler yapılmasını sağlayacağız.” dedi.

Otoparkçılığın merkezi olacak

Ulaşım araçlarının park çözümlerine yönelik strateji ve proje geliştirmek, otopark ve sistemleri konusunda bilgi ve tecrübe paylaşmak, yönetmelik ve yasal mevzuatların belirleyici bir şekilde uygulanması sağlamak amacıyla işletmecilik yapan kamu ve özel sektörü bir çatı altında birleştiren “Türkiye Otopark İşletmecileri Derneği” otoparkçılığın merkezi olacak.

Kurulan dernekle; üyeler arasında mesleki deneyim, karşılıklı destek, mesleki park kuruluşları arasındaki işbirliğini kolaylaştırmak, otopark ve kentsel hareketlilik ile ilgili önlem ve çözümler, ulaşım araçlarına yönelik park çözümleri gibi birçok konuda işbirliğine gidilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmirliler Böyle İstedi!Önceki Haber

İzmirliler Böyle İstedi!

Kamil Koç 2014’te Yeni Hatlarla Hızla Büyüyor.Sonraki Haber

Kamil Koç 2014’te Yeni Hatlarla Hızla Bü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar