İstanbul
DOLAR32.6
EURO34.7705
ALTIN2496.6

Türkiye-İsviçre Demiryolu İşbirliğinde İşler Rayında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye-İsviçre Demiryolu İşbirliğinde İşler Rayında
Abone ol
TCDD ve İsviçre Demiryolu Endüstrisi Birliği, iki ülke arasındaki yolcu ve yük taşımalarının geliştirilmesi, demiryolu çeken-çekilen araçlarının üretimi, bakım ve onarımı, teknik işbirliği ve danışmanlık hizmetleri gibi konularında işbirliği yapacak.

İsviçre Demiryolu Endüstrisi Birliği üyeleri (SwissRail Industry Association) ve İsviçre Konfederasyonu Ankara Büyükelçiliği Ekonomik ve Ticari İşler Müsteşarı Urs Wüest başkanlığındaki İsviçre heyeti, 11 Haziran 2013 tarihinde TCDD’yi ziyaret etti. Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman başkanlığındaki TCDD heyeti ile bir dizi toplantı yapan İsviçreli konuklar, aynı ulaştırma politikasına sahip teşekkül ve firmaların bir araya gelmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti. İki ülke arasında demiryolu ilişkilerinin geliştirilmesinin özellikle Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın İsviçre’ye yaptığı resmi ziyaret sonrasında daha da önem kazandığını ifade eden İsviçre Konfederasyonu Ankara Büyükelçiliği Ekonomik ve Ticari İşler Müsteşarı Wüest, toplantının çok verimli geçtiğini ifade etti.

Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman, İsviçre heyetini ağırlamaktan ve firma temsilcilerini tanımaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TCDD hakkında İsviçre heyetine bilgi veren Duman, ve iki ülke arasındaki yolcu ve yük taşımalarının geliştirilmesi, demiryolu çeken-çekilen araçlarının imali, bakım ve onarımı, teknik işbirliği ile eğitim, danışmanlık hizmetleri gibi konularda işbirliği amaçladıklarını açıkladı.

Dış İlişkiler Dairesi’nin yaptığı sunumun ardından her iki taraf yetkililerince soru-cevap şeklinde yürütülen interaktif müzakereden sonra görüşme sona erdi.

TCDD’deki görüşmelerini tamamlayan İsviçre heyetinin daha sonraki durağı Eskişehir oldu.  Yüksek Hızlı Tren ile Eskişehir’e giden heyet, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.’de ve Adapazarı’ndaki Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.’ye de teknik ziyarette bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköyü Metrosu HizmetteÖnceki Haber

Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköyü Metros...

Sınav Günü Ulaşım ÜcretsizSonraki Haber

Sınav Günü Ulaşım Ücretsiz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar