İstanbul
DOLAR32.5075
EURO34.9401
ALTIN2439.6

‘Türkiye, Avrupa – Asya arasındaki Hava Kargo Taşımacılığında Büyük Rol Sahibi Olacak’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Türkiye, Avrupa – Asya arasındaki Hava Kargo Taşımacılığında Büyük Rol Sahibi Olacak’
Abone ol
•İstanbul Üniversitesi Lojistik Kulübü tarafından düzenlenen 11. Lojistik Zirvesi, sektörün saygın ve donanımlı isimlerini bir araya getirdi. Lojistiğe dair güncel konuların, vizyoner bakış açılarıyla değerlendirildiği ve kariyer günlerinin de düzenlendiği zirvede; kargo taşımacılığı müdürü Devrim Özonur öğrenciler ile buluştu.

İstanbul Üniversitesi 11.Lojistik Zirves’nde ‘Gelişen Hava Kargo Sektörü’ paneline konuşmacı olarak katılan DHL Global  Forwarding Hava Kargo Müdürü Devrim Özonur, Türkiye’de hava kargo taşımacılığının geldiği son noktayı öğrencilere aktararak, ülke genelinde pazar payının da giderek artış gösterdiğini belirtti. Ticaretin batıdan doğuya kaymaya başlayan süreçte genişleyen uçuş ağı, güçlenen alt yapı ve tamamlanması beklenen 3. Havalimanı ile Türkiye’nin, Avrupa-Asya arasındaki hava kargo taşımacılığında büyük role sahip olacağını anlatan Özonur, son yıllarda Türkiye’nin jeopolitik öneminin yüksek olması avantajının daha iyi kullanıldığını ve Türkiye’nin git gide küresel lojistik üssü olma yolunda ilerlediğini söyledi. Özonur, hava kargo sektöründe çalışmak isteyen öğrencilere, mezun olduklarında bu sektörde fedakarlık ve sıkı takip ile çalışılması gerektiğini ifade ederken, hava kargoda işlerin hızlı değişim süreçleriyle ilerlediğini de belirtti.

Türkiye'nin dış ticaret verilerine paralel olarak müşteri portföyünü her geçen gün artıran firmalarının, verdiği hizmet çeşitliliği ve coğrafi üstünlüğü sayesinde her sektöre hitap edebildiğini kaydeden Özonur, dış ticaretin yoğun olduğu 12 şehirde ofisleri bulunduğunu ve 330 kişilik dinamik bir kadroya sahip olduklarını belirtti. Hava ve Deniz Kargo taşımacılığı alanında çok deneyimli ve konusunda uzman ekipleri ile faaliyet gösterdiklerine dikkat çeken Özonur, " Uluslararası ve yurtiçi ağır ve gabari dışı yük taşımacılığı, kombine taşımacılık, gemi kiralama, liman hizmetleri ve yükleme/tahliye gözetmenliği, vinç kiralama ve montaj, yol etüdü ve fizibilite çalışmaları, depolama, dağıtım ve stok kontrolü, transit aktarma işlemleri, sörvey, yük sabitleme, paketleme gibi yüke ilişkin hizmetler ve tehlikeli yük taşımacılığı hizmetleri veriyoruz" açıklamasını yaptı.

İstanbul Üniversitesi Lojistik Kulubü, Devrim Özonur’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek, plaketlerini takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otokar TIREXPO Fuarı’na Çıkartma YaptıÖnceki Haber

Otokar TIREXPO Fuarı’na Çıkartma Yaptı

Bu Yaz Da Tatile İDO’yla ÇıkılıyorSonraki Haber

Bu Yaz Da Tatile İDO’yla Çıkılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar