darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

TÜRK PIRELLI PREMIUM SEGMENTTE BÜYÜDÜ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜRK PIRELLI PREMIUM SEGMENTTE BÜYÜDÜ
Abone ol
2015 yılına ait finansal rakamlarını paylaşan Türk Pirelli, 1,2 milyar TL ciro elde etti. 2015 yılında da premium segment liderliğini elinde tutan Türk Pirelli, yüzde 32’lik bir büyüme elde etti.

Türk Pirelli, 2015 yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı. 2015 yılında cirosunu geçen yıla oranla yüzde 1,4 artırarak 1,2 milyar TL’ye çıkaran marka, Türkiye Premium Lastik Pazarı’nda da liderliğini sürdürdü.

 

Premium segment lokomotifimiz

Türk Pirelli’nin son 5 yıl içerisinde gerek ciro, gerekse karlılık anlamında yükselen bir grafiğe sahip olduğunu belirten Pirelli Otomobil Lastikleri CEO’su Livio Magni, özellikle pazara sunulan yeni ürünler ve premium lastik pazarının istikrarlı büyüme trendinin, elde edilen bu başarıda büyük payı olduğunu belirtti. Magni “Ürün çeşitliliğimiz, doğru pazarlama stratejilerimiz, yenileme kanalına yönelik ürün tedariğindeki başarımız, üretim ve bayi teşkilatımızın başarısı cirosal anlamda elde ettiğimiz büyümenin sebebi ve sonraki yıllar için de en büyük teminatıdır. Özellikle Premium segmentteki adet olarak yüzde 32’lik artışla yakaladığımız performans 2015 yılındaki rakamlarımıza direkt tesir etti ve Türk Pirelli’nin lokomotifi olduğunu gösterdi” dedi.

 

Karlılığı yüksek pazarlarda gücümüzü koruyacağız

Türk Pirelli’nin 2015 yılı ihracatının 653 milyon TL olarak gerçekleştiğini belirten Magni, “Karlılığı yüksek pazarlardaki mevcut pozisyonumuzu koruduğumuz görülüyor. Bunu önümüzdeki yıllarda artırmayı hedefliyoruz. İhracatımızın en yoğun olduğu İtalya, Almanya ve İngiltere pazarlarındaki payımızı artırmak da önceliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.

 

Pirelli, premium segmentteki hedeflerine bir yıl önce ulaştı

Pirelli’nin global anlamda da başarılı bir yıl geçirdiğine dikkat çeken Livio Magni, Türkiye’nin de içinde bulunduğu MEAI bölgesinde pazarın yüzde 10,2 büyüme kaydederek istikrarlı bir kârlılık yakaladığını söyledi. Premium segmentte Türkiye’de olduğu gibi globalde de bir artış yakalandığını belirten Magni “2014 yılına oranla yüzde 19 oranında bir artışla, 3 milyar 17,1 milyon euro ciro elde edildiği görülüyor. Yıllık hedefin üzerinde gerçekleşen bu büyüme, Premium ürünlerin Pirelli’nin lokomotifi olduğunu bir kez daha gösterdi. Gelişmekte olan pazarlarda cirosal anlamda yüzde 29,4’lük bir büyüme görülürken, bu oran gelişmiş pazarlarda yüzde 15 olarak gerçekleşti. Pirelli Grubu, Premium’un 2014’te yüzde 55 olan binek lastikleri iş birimi gelirleri içindeki payını 2015 sonu itibarıyla yüzde 60’a çıkarmasıyla birlikte 2013-2017 endüstriyel planında belirlediği Premium hedefine bir yıl önce ulaşmış oldu” dedi.

 

Araştırma ve geliştirme harcamalarına yönelik yatırımların toplam satışların yüzde 3,4’ü olan 214,4 milyon Euro olarak gerçekleştiğini söyleyen Magni, “Bu harcamaların 176,5 milyon euroluk bölümü segmentteki satışların yaklaşık yüzde 6’sını karşılayan Premium ürünlerle ilgili faaliyetlere harcandı. Grup’un sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik önemli bir ilerleme kaydedildi. 2015 yılında Yeşil Performans lastikleri, lastik satışlarının yüzde 48’ini karşıladı” şeklinde bilgi verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2015 YILININ EN İYİSİ SEÇİLDİÖnceki Haber

2015 YILININ EN İYİSİ SEÇİLDİ

HYUNDAI H350’LER TRABZON’DA HİZMETE BAŞLADISonraki Haber

HYUNDAI H350’LER TRABZON’DA HİZMETE BAŞL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar