İstanbul
DOLAR32.4977
EURO34.9623
ALTIN2429.8

TUR İPTALLERİ, AĞIR SAVAŞ ŞARTLARINDA BİLE OLMADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TUR İPTALLERİ, AĞIR SAVAŞ ŞARTLARINDA BİLE OLMADI
Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Bölge Müdürleri ile yapılan toplantı öncesinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Bölge Müdürleri ile Bakanlıktaki toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Rusya ile yaşanan son gerginlikten sonra tur iptallerinin olduğunun belirtilmesi üzerine, Türkiye\'nin güney sınırında Suriye ve Irak başta olmak üzere kuzeyde Ukrayna ve Kırım\'da iç karışıklıkların olduğunu, kendilerinin beklentilerinin bu iç karışıkların ülkelerin halkının iradesiyle çözülmesi olduğunu kaydetti.

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin biraz \"limonileştiğini\" söyleyen Yıldırım, Türkiye\'nin topraklarını korumak mecburiyetinde olduğunu belirtti. Yıldırım, \"780 bin kilometrekare vatan toprağımızın, 2 bin 700 kilometre kara, 8 bin 484 kilometre deniz hududumuzun her noktasını korumak, hükümranlık haklarımızı eksiksiz yerine getirmek milletimize karşı vazifemizdir. Bu konuda eleştiride bulunmaya kalkanların bu hususu asla ve asla göz ardı etmemeleri lazım. Bizim başımıza gelirse biz ne yaparız, önce kendilerine sormaları gerekiyor\" dedi.

\"Türkiye, Mısır kadar emniyetli\" diye talihsiz açıklama yapıldığını dile getiren Yıldırım, dünyada buna inanacak ülkenin olmadığını söyledi. Bunun olayın sıcaklığıyla duygusal olarak verilen bir tepki olduğunu ifade eden Yıldırım, Rusya\'nın 8 bin vatandaşının Türkiye\'de sürekli kalmak üzere gayrimenkul alarak yaşadığını, bu nedenle daha sorumlulukla açıklama yapılmasını beklediklerini kaydetti.

Bu yaşanan olayın tarihten gelen ve gelecekte de devam edecek iyi komşuluk ilişkilerini zedelememesini temenni ettiğini belirten Yıldırım, \"Tur iptalleri, geçmiş dönemlerde daha ağır savaş şartları yaşandığı durumlarda bile olmadı. Bu şartlar altında da olacağını asla düşünmüyoruz. Böyle bir algı oluşturulmaya çalışılsa bile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak tedbirlerini alırız, geçmişte de aldık\" dedi. 

Dünyada yaklaşık 8 milyar insan yaşadığını anımsatan Yıldırım, bir kısmının geçici olarak Türkiye\'ye gelmesini caydıracak azmettirenler olsa da tüm dünyayı Türkiye\'ye gitmeme konusunda hiç kimsenin ikna edemeyeceğini, Türkiye\'nin tarih, kültür ve tatil imkanları bakımından dünyanın en sayılı ülkelerdekinden biri olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEMSA, AR-GE’DE İNSAN VE ARAÇ GÜVENLİĞİNE ÖNCELİK VERİYORÖnceki Haber

TEMSA, AR-GE’DE İNSAN VE ARAÇ GÜVENLİĞİN...

UMUTLARIMIZ MECLİSTESonraki Haber

UMUTLARIMIZ MECLİSTE

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar