İstanbul
DOLAR32.5253
EURO34.8563
ALTIN2480.5

Tramvay Bir Tık Kadar Yakın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tramvay Bir Tık Kadar Yakın
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan ve 2010 yılından bu yana kent içi toplu taşımada hizmet veren Hafif Raylı Sistem ile bilgileri vatandaşlar internetten öğrenebilecekler.

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve belediyenin resmi web sitesi www.gaziantep-bld.gov.tr adresinde yer alan Tramvay Hareket Saatleri (http://95.9.248.55:9810/) butonunu tıklayarak bilgi alabilecekler.

Bilgisayarlardan ve akıllı telefonlardan kullanılabilecek sistem hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “1. etabını 2010 yılında hizmete soktuğumuz çevreci, ekonomik ve çağdaş ulaşım sistemlerinin en yaygın örneklerinden olan Hafif Raylı Sistem kent içi ulaşımda Gaziantep halkının vazgeçilmezi oldu. Test sürüşlerinin tamamlanmasının ardından hizmete sokmayı planladığımız İbrahimli 3. etap ile günlük taşıdığımız yolcu kapasitesi 65 bin kişiye ulaşmış olacak” dedi.

Vatandaşların ulaşımda modern, çevreci ve ekonomik olan tramvayı seçtiklerinin altını çizen Güzelbey, “Sistem ekonomik oluşunun yanı sıra bekleme yapmaksızın zamandan tasarruf sağlama özelliği ile de ayrı bir tercih sebebi. Halkımızın yaşamını kolaylaştırıcı bu sistemin yaygınlaştırılması, insanların hizmete kolay ulaşımlarını sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Şubat ayı başında devreye soktuğumuz akıllı durak uygulamasının ardından şimdi de sistemde yer alan ulaşım yazılımını hazırladık.’’ şeklinde konuştu.

Güzelbey, ‘‘Halkımız bu yazılım sayesinde belediyenin resmi internet sitesi üzerinde hangi istasyona ne zaman tramvay geleceğini öğrenme imkânı sahip olacaklar. Böylece vatandaşlar akıllı telefonlarından,  bilgisayarlarından veya tabletlerinden tramvayın kalkış zamanını öğrenecekleri için evlerinden ona göre çıkacak, böylece istasyonlarda boş yere beklememiş olacaklardır” diye konuştu.

Güzelbey, “Söz konusu yazılım ilerleyen zamanlarda otobüsleri de içine katarak çok daha geniş bir çapta bilgi havuzu oluşturacak ve yolcu bilgilendirme sistemi çok daha geniş bir bilgilendirme sistemine dönüşecektir. Bu uygulama sayesinde bireysel araç kullanımı yerine toplu taşıma özendirilerek, trafik yoğunluğunda önemli ölçüde rahatlama sağlanmış olacaktır” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbullu İlk Yerli Üretim Tramvay Raylara İndiÖnceki Haber

İstanbullu İlk Yerli Üretim Tramvay Rayl...

E-Kent’in Yeni Nesil Ödeme Cihazları Dünyaya AçılıyorSonraki Haber

E-Kent’in Yeni Nesil Ödeme Cihazları Dü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar