İstanbul
DOLAR32.6039
EURO34.7971
ALTIN2488.0

TRAFİKTE SORUMLULUK HAREKETİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TRAFİKTE SORUMLULUK HAREKETİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
Abone ol
T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının koordinasyonunda, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları’nın desteğiyle 2010 yılından beri yürütülen Trafikte Sorumluluk Hareketi, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından “Farkında Olanlar Fark Yaratanlar” konseptiyle düzenlenen Medya ve İletişim Ödüllerinde Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde ödüle layık görüldü.

Trafikte Sorumluluk Hareketi projesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının koordinasyonunda, trafik ve taşıt güvenliği alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları’nın desteğiyle 2010 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Proje, trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığın geliştirilmesini hedefliyor. Proje bünyesinde, 2 alt proje 2010-2013 döneminde hedeflerine ulaşarak tamamlanmış olup, hâlihazırda farklı hedef gruplara yönelik 3 projeyle faaliyetlere devam edilmektedir. Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında 5 yılda 1 milyondan fazla kişiye doğrudan, 4 milyondan fazla kişiye de dolaylı erişim sağlanmıştır.

İletişim Akademisyenleri Medya ve İletişim Ödülleri, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi ve akademisyenleri tarafından 2015 yılında ilk defa “Farkında Olanlar Fark Yaratanlar” konseptiyle düzenlendi. Ödüllerin amacı, radyo, televizyon, sinema, gazetecilik, görsel iletişim tasarımı, halkla ilişkiler ve tanıtım alanlarında, toplumsal sorunlar konusunda farkındalığı geliştiren projelerin, kurumların ve kişilerin ödüllendirilmesi yoluyla, benzer projelerin teşvik edilmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktır.

Trafikte Sorumluluk Hareketi, jüri üyesi akademisyenlerince fark yaratan kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak ödüle layık görüldü. Gecede, proje koordinasyonunu üstlenen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, projenin ana destekçisi TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve projenin danışmanlığını yürüten Benchmark Danışmanlık ödüllendirildi. 

Maltepe Üniversitesi Maltepe Eğitim Köyü kampüsündeki Marma Kongre Merkezi’nde 3 Aralık 2015 tarihinde düzenlenen ödül töreninde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına ödülü Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Denetim, Kontrol ve Araç Muayene Dairesi Başkanı Yılmaz KILAVUZ, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları adına İletişim ve İş Geliştirme Direktörü M. Koray ÖZCAN, Benchmark Danışmanlık adına Ajans Başkanı Fadile PAKSOY teslim aldı.

Bakanlık adına ödülü alan Yılmaz KILAVUZ, Maltepe Üniversitesi ve akademisyenlerine teşekkür etti ve Trafikte Sorumluluk Hareketi gibi toplumsal sorunlara odaklanan projelerin tanınmasının ve itibar görmesinin, proje ortaklarına daha fazla güç ve cesaret verdiğini vurguladı. Kılavuz, “Trafik güvenliği alanındaki sorunları, ancak birlikte çalışarak çözebiliriz. Trafikte güvenlik kültürünün gelişmesi adına yapılan çalışmalar kadar, bu çalışmaların bilinmesi ve duyurulması da önem taşıyor. Bu vesileyle, ‘Trafikte her an, sorumlu davran!’ diyerek herkesi trafikte sorumlu ve hoş görülü davranmaya davet etmek istiyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OneClick ile Geleceğin Kentlerine YolculukÖnceki Haber

OneClick ile Geleceğin Kentlerine Yolcul...

MERCEDES’TEN ARALIK AYINA ÖZEL FIRSATLARSonraki Haber

MERCEDES’TEN ARALIK AYINA ÖZEL FIRSATLAR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar