İstanbul
DOLAR32.5786
EURO34.6206
ALTIN2526.7

Trafikte Gençlik Hareketi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trafikte Gençlik Hareketi
Abone ol
Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear’ın desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Gençlik Hareketi, ortaöğretim öğrencileri, onların velileri ve servis sürücülerinde trafik güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor

Tüm dünyada ve ülkemizde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkan trafik güvenliği konusunda farkındalığın geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan Trafikte Gençlik Hareketi, Goodyear Lastikleri, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülüyor. Projenin hedef kitlesini seçilen okulların Trafik ve İlk Yardım dersi öğretmenleri, 12’nci sınıf öğrencileri, Trafik Güvenliği ve İlk Yardım Kulübü öğrencileri, velileri ve okul servis sürücüleri oluşturuyor.

Eğitim içeriklerinin en önemli özelliği, Trafik ve İlk Yardım dersini tamamen destekleyecek ve gençlere 10 ayrı konuda örnek olayı inceletecek şekilde geliştirilmesi. Trafik kültürünün göstergeleri; trafik ortamında iletişim ve saygı; trafik ortamında öfke kontrolü; lastiklerin sürüş güvenliği açısından önemi; araçların muayenesi ve teknik özellikleri; yaya-sürücü ilişkisi; toplu taşıma araçlarında yolcu davranışları ve güvenlik; ehliyetsiz araç kullanma; emniyet kemeri kullanımı; cep telefonu ve diğer bağımlılıklar on örnek olayı özetleyen başlıklar arasında yer alıyor.

Goodyear’ın “Trafikte Gençlik Hareketi” Projesi Devam Ediyor...

2012-2013 eğitim-öğretim yılında saha uygulamalarının ilk adımında MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’yle birlikte belirlenen il ve okullardan temsilci öğretmenlerin iki günlük eğitim seminerine katıldığını belirten Goodyear Türkiye Genel Müdürü Emin Özkan, projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Okullarda Trafik ve İlk Yardım dersi konusunda uzmanlaşan öğretmenler bulunmadığından, bu dersi veren öğretmenlerin kapasitelerini artırmak açısından eğitim semineri büyük önem taşıdı. Proje ortakları, seminerin amacına ulaştığını, öğretmenler okullarına döndükten sonra kendi gözleriyle görmüş oldu. Öğretmenler okullarında deyim yerindeyse trafik güvenliği için ‘seferberlik’ başlattı. Öğretmenler okullarına döndüğünde, kendilerine temin edilen eğitim içeriği ve materyallerle velilere ve okul servis sürücülerine eğitim verdiler. Buradaki amaç hem bu gruplardaki farkındalığı geliştirmek, hem de tüm ilgilileri sürece mümkün olduğunca dâhil edebilmekti. Akabinde öğrencilere yönelik uygulamalar başladı. Özel olarak geliştirilen içerikleri kullanan öğretmenler, Trafik ve İlk Yardım dersinde etkileşimli uygulamaları gerçekleştirdiler. Trafikte Gençlik Hareketi’nin 2013-2014 uygulamalarına önümüzdeki günlerde başlayacak olmanın gururunu taşıyoruz.”

Eğitim seminerine katılan Trafik ve İlk Yardım dersi öğretmenlerinin, öğrencilerin ve velilerin eğitim öncesinde ve sonrasında uygulanan ön ve son test sonuçları değerlendirildiğinde eğitim sonrasında katılımcıların birçok konuda bilgi düzeylerinin arttığı görüldü. Tüm soruların doğru cevap oranları göz önünde bulundurularak aritmetik ortalama yöntemiyle hesaplanan toplam bilgi artışı oranı öğretmenlerde %8; velilerde %12; servis sürücülerinde %15; öğrencilerde %13 olmuştur.

Öğrencilere, trafikte tehlike yaratmamak, tehlikelerden korunmak, sürücü, yaya ve yolcu olarak trafik kurallarına uymak ve duyarlı olmak, sorumlu davranmak konularında olumlu tutum kazandırmayı hedefleyen Trafikte Gençlik Hareketi, aynı zamanda ortaöğretim öğrencilerinin Trafik Güvenliği ve İlk Yardım Kulüplerinin faaliyetlerine gönüllülük esasıyla katılımlarını artırmayı amaçlıyor. 12’nci sınıf Trafik ve İlk Yardım dersinin daha verimli işlenebilmesi amacıyla, bu dersin kazanımlarına uygun ve öğrencilerin ilgilerini çeken araç ve yöntemler geliştirildi. Kullanılan örnek olay incelemesi yöntemi, sınıftaki öğrencilerin sunulan olaylar üzerinden yoğun bir zihinsel çaba göstererek tartışmalarına olanak tanımasıyla, öğrenci odaklı bir eğitim olanağı sağlamaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ford Transıt Custom Ailesi’ne Yeni ÜyeÖnceki Haber

Ford Transıt Custom Ailesi’ne Yeni Üye

Michelin’in Tavsiyelerini Dinleyen Tasarruf EdiyorSonraki Haber

Michelin’in Tavsiyelerini Dinleyen Tasar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar