İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Trafik Sorununa ‘Akıllı’ Çözüm

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trafik Sorununa ‘Akıllı’ Çözüm
Abone ol
Tokat Belediyesi "Akıllı Kavşak” uygulaması ile trafik düzenlemesi geliyor. İlk etapta 5 kavşakta uygulanacak sistemin trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacağı belirtildi. Sistem trafik ışıklarında bekleme sürelerini en aza indirme amacı taşıyor.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nun isteği üzerine birçok kez ilimize gelerek inceleme ve sayımlar yapan ekip, çalışma sonuçları hakkında bir brifing verdi. Tokat’ta yaşanan trafik sorunun en büyük nedeninin trafik akışındaki gecikmeler olduğunu tespit eden uzmanlar, Behzat Bulvarında sanılanın aksine GOP Bulvarına göre %25 oranında daha çok aracın seyrettiğini belirlediler. Behzat Bulvarını  daha çok aracın kullanmasına rağmen trafiğin GOP Bulvarına göre daha az sıkışıklığın yaşanmasının nedeni ise Behzat Bulvarında trafik akışının sürekliliği olarak tespit edildi. Bu sisteminin amacı, trafik sayımları sonucunda trafiğin en yoğun olduğu yollardaki kavşaklarda  biriken araçların, kırmızı ışıkta bekleme sürelerini azaltmak için, daha az yoğun olan ya da boş olan geçişlere kırmızı ışık süresini daha uzun ayarlayarak, trafiğin fazla olduğu geçişlerde ise yeşil ışık sürelerini arttırmak yoluyla trafik akışını iyileştirmek. Kavşaklara yerleştirilen kameralar o an otomatik sayımlar yapıyor ve aracın daha fazla olduğu yola geçiş üstünlüğünü otomatik olarak kendisi belirliyor. Böylece araç sayısının fazla olduğu geçişlerde gereksiz beklemelerin önüne geçilmiş olacak. Gereksiz beklemelerin azalması ile trafik akışı hızlanacağı gibi araçların yakıt tüketimleri azalacak ve çevreye salınan hava kirleticileri oranı da düşeceği düşünülüyor.

Sistem ile, şehir merkezi trafiğinde oluşacak geçici değişiklikler; spor aktivitesi, mitingler, resmi bayram kutlamaları ve benzeri sebepler için kapatılacak olan yollar sistem tarafından algılanabilecek ve bu sayede alternatif geçiş yollarında yeşil-kırmızı ışık sebebiyle oluşacak gereksiz beklemelerin de önüne geçilecek.

İlk olarak Atatürk Köprüsü Kavşağı, GOP Kavşağı (Şenyıl Petrol Önü) Çekenli Kavşağı, Eski Niksar Yolu Kavşağı ve aynı hizada Behzat Bulvarındaki diğer kavşakta uygulanacak Akıllı Kavşak Sistemi ile trafik sorununda %30 oranında iyileşme bekleniyor. Uzmanlar ayrıca GOP Bulvarı ve Behzat Bulvarına çıkan bazı ara yollarda tek yön uygulamasına geçilmesini, bu uygulamalar sonrası GOP Bulvarı orta refüjlerine de gerek kalmayacağını ve kaldırılabileceğini belirterek sökülecek refüjlerin ayrılması belirlenen yeni yollarda kullanılabileceğini de sözlerine eklediler. 
Behzat Bulvarı Rekreasyonu kapsamında yapılan altyapı ve asfalt çalışmaları da tamamlandığında, trafik sorununda ekstra bir azalma daha yaşanacağı vurgulanırken, bu yönde alternatif çözümler üzerine proje belirleme faaliyetleri devam edecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EGO Şoförlerine Psikoteknik EğitimÖnceki Haber

EGO Şoförlerine Psikoteknik Eğitim

Mersin Büyükşehir Belediyesi 60 Otobüs AlacakSonraki Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi 60 Otobüs A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar