İstanbul
DOLAR32.4846
EURO34.9253
ALTIN2435.3

"Trafik Kuralları Hayatımızın Güvencesidir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Trafik Kuralları Hayatımızın Güvencesidir"
Abone ol
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Trafik Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, Erzurumlu sürücüleri trafik kurallarına uymaya, özellikle araç sürerken kemerlerini takmaya davet etti. Sekmen, "Trafik kuralları hayatımızın güvencesidir" dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi, Erzurum`da da araç sayısının hızla artmaya devam ettiğini, bu durumun trafikte sıkışıklığa, park yeri sorunlarına ve trafik kazalarına neden olduğunu hatırlan Sekmen, "Erzurumlu araç sürücülerimizden özellikle rica ediyorum: Seyir halindeyken emniyet kemerlerini mutlaka taksınlar. Biz, İslam inancına sahip bir milletiz. Dini inancımız, tedbiri emrediyor fakat buna rağmen pek çok sürücü emniyet kemerini takmadığı için meydana gelen kazalarda ya hayatını kaybediyor ya da yaralanıyor" uyarısında bulundu. Alkollü araç kullanmanın da insan hayatını tehdit ettiğini anımsatan Sekmen, "Alkollü araç kullananların yüzde 70`nin kazalara neden olduğunu biliyoruz. Alkol almış bir sürücünün trafikte olması diğer sürücüler için de ciddi bir risk. Alkollü sürücüler yüzlerce kazaya neden oluyor. Bu vesileyle şunu da ilave etmek isterim: Kırmızı ışık ihlalleri de ciddi bir sorundur. Her yıl binlerce insanımızın da bu nedenle öldüğü ve yaralandığı bilinmektedir" şeklinde konuştu.

Sekmen, Türk toplumu arasında kalp, kanser, diyabet, obezite ve solunum hastalıklarının arttığına da dikkati çekerek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Her işimize araçla gitmek yanlış. Bizi tehdit eden hastalıklardan korunmak için zaman zaman araçlarımızı bir yana bırakıp yürümeli ve bisiklete de binmeliyiz. Özellikle bisiklet faydalı bir taşıttır. Hiç olmazsa yaz aylarında, sadece çocuklar değil, yetişkinler de bisiklete binmelidir."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Raylı Sistem Araç Sürücüsü AlınacakÖnceki Haber

Raylı Sistem Araç Sürücüsü Alınacak

Avıa'nın Tercihi ZF Eğitimlere Hız Kesmeden Devam EdiyorSonraki Haber

Avıa'nın Tercihi ZF Eğitimlere Hız Kesme...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar