darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7

Trabzon'u Yollarla, İnci Gerdanlık Gibi…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trabzon'u Yollarla, İnci Gerdanlık Gibi…
Abone ol
Trabzon'da sürdürülmekte olan yol yatırımları hakkında kamuoyunu aydınlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, tüm tünellerine başlanan Kanuni Bulvarı'nın gövdesinin ortaya çıkmakta olduğunu ifade ederken, "Trabzon'u yollarla, inci gerdanlık gibi kuşatıyoruz" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon'da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde Karayolları Genel Müdürlüğü finansmanı ile devam etmekte olan yol yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Trabzon'da gerçekleştirilen yatırımları paydaşı olarak sıkı şekilde takip ettiklerini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, tamamlandığında Trabzon'a bir Trabzon daha katacak olan 23.7 km uzunluğundaki Kanuni Bulvarı'nda çalışmaların olanca hızıyla devam ettiğini kaydetti.

KANUNİ BULVARI'NIN GÖVDESİ ORTAYA ÇIKIYOR

Trabzon'u bir dünya kenti haline getirmek hedefinde olduklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, "81 il içerisinde yaşanılabilirlik kriteri olarak dördüncü sırada, belediyecilik hizmetleri yönünden ikinci sırada yerini almış olan, 2013'te Türkiye'nin en temiz ili seçilen Trabzon'umuzu geliştirmek için bir dev proje olan Kanuni Bulvarı'nı Karayolları Genel Müdürlüğümüzün finansmanı, Ulaştırma Bakanlığımızın katkıları ile birlikte sürdürmekteyiz. Kanuni Bulvarı'nın şuanda yapımına başlanmamış olan tüneli yoktur. Üç şerit gidişi gelişi ile, on bir köprülü kavşağı ile, dört hemzemin kavşağı ile Kanuni Bulvarı dev bir projedir. Şu anda Beşirli tünelleri, Akyazı tünelleri, Bahçecik tünelleri ve Boztepe tünellerinin inşaatı sürmekte olan bu yolun gövdesi artık ortaya çıkmaya başlamıştır. Önümüzdeki aylarda basın mensuplarımızla birlikte Kanuni Bulvarı'ndaki çalışmalarımızı gezip göreceğiz. Trabzon'u nasıl bir inci gerdanlıkla kuşatmakta olduğumuzu herkes görmüş olacak" diye konuştu.

BU PROJELERİ TEK BAŞINA BIRAKMIYORUZ

Yapımı devam etmekte olan Erdoğdu yolu ile Uğurlu-Karşıyaka yolunun yanı sıra Zigana Dağı'nda yapılacak olan 12 km'lik tünel hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Erdoğdu yolunda çalışmalarımızı harfiyen devam ettirmekteyiz. Zaten yarısı şu an kullanıma açılmış durumdadır. Uğurlu-Karşıya yolunda bir takım hukuki ve istimlâk problemlerinden dolayı bir yavaşlama oldu. Bu problemlerin çözülmesiyle birlikte çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdüreceğiz. Muhtemelen önümüzdeki yılın sonunda bu yolu bitireceğiz. Bunlara ek olarak yine Sayın Başbakanımızın, şimdiki Sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzon'a geldiğinde vaat ettiği şekliyle 12 km'lik Zigana tünelinin bütün projeleri tamamlanmıştır. Ulaştırma Bakanlığımızın, Karayolları Genel Müdürlüğümüzün özverisi ile birlikte önümüzdeki yılki programa yerleştirilmiş olacaktır. Bu yürüttüğümüz projeleri tek başına bırakmıyoruz. Çalışmaların hızlanması için gece gündüz takiplerini yapıyoruz. Trabzon'u dünyanın sayılı kentlerinden biri haline getirmek için çıktığımız bu hizmet yolculuğunda devam ettirmekte olduğumuz bu projelerimiz tamamlandığında şehrimiz her açıdan çok büyük bir değişim ve gelişim göstermiş olacaktır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyalılar Hacı Bektaş’taÖnceki Haber

Antalyalılar Hacı Bektaş’ta

Manisa’da Hafif Raylı Sistem Görüşmeleri SürüyorSonraki Haber

Manisa’da Hafif Raylı Sistem Görüşmeleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar