darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3491
EURO35.1306
ALTIN2308.9

TOPLU ULAŞIMDA FİYATLAR YENİDEN DÜZENLENDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOPLU ULAŞIMDA FİYATLAR YENİDEN DÜZENLENDİ
Abone ol
Ulaşım harcama girdilerinden dolayı artan maliyetler nedeniyle 2014 yılı Ağustos ayında yapılan düzenlemeden sonra toplu ulaşım ücretlerinde yeni düzenlemeye gidildi. UKOME tarafından Konya’da toplu ulaşım araçlarına indirimli elkart ile bir biniş ücreti 1.30 TL, tam elkart ile bir biniş ücreti 1.80 TL olarak belirlenirken; şehir merkezinde çalışan minibüslerde yakın mesafenin 2 TL, orta mesafenin 2,25 TL, uzak mesafenin 2,40 TL olması kararlaştırıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile yaptığı toplantıda, şehir merkezinde hizmet veren yolcu minibüsleri ile belediyeye ait toplu ulaşım araçlarında fiyatlar yeniden belirledi.

Toplu ulaşım fiyatlarındaki en son düzenlemeyi 2014 yılı Ağustos ayında yapan UKOME’nin aldığı kararda, toplu ulaşım harcama kalemlerinde meydana gelen artışlar nedeniyle otobüs ve tramvaylarda kullanılan elkart ve temassız bankacılık kartlarında uygulanacak yolcu taşıma ücretlerinin yeniden düzenlenmesine ihtiyaç olduğu belirtildi.

Toplu ulaşım konusunda en ucuz Büyükşehirlerden biri olmayı sürdüren Konya’da yeni düzenlemeyle göre oluşacak fiyatlar şu şekilde:

İndirimli Elkart: 1.30 TL

Tam Elkart: 1.80 TL.

Ortalama 100 binişte kullanılan Aylık Sınırsız İndirimli Abonman Elkart: 75 TL, Aylık Sınırsız Tam Abonman Elkart: 115 TL.

UKOME kararı gereği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Bankalararası Kart Merkezi (BKM) arasında imzalanan protokol kapsamında bulunan bankalara ait temassız bankacılık kartlarında ile bir binimlik ücret 1.80 TL olarak belirlendi.

UKOME kararı ile şehir merkezinde hizmet veren yolcu minibüslerinin yakın mesafe fiyatı 2 TL, orta mesafe 2,25 TL, uzak mesafe fiyatı ise 2,40 TL olarak yeniden düzenlendi.

Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet götürdüğü alan genişleyen ve toplu ulaşım filosunu son model otobüs ve tramvaylarla güçlendiren Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni ücretleri 8 Şubat Pazartesi gününden itibaren uygulamaya başlayacak. Minibüslerdeki yeni fiyatlar da aynı tarih itibariyle geçerli olacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HALK ULAŞIM ŞUBAT SAYISIÖnceki Haber

HALK ULAŞIM ŞUBAT SAYISI

MALATYA\'DA HALK OTOBÜSÇÜLERE EMANETSonraki Haber

MALATYA\'DA HALK OTOBÜSÇÜLERE EMANET

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar