İstanbul
DOLAR32.5273
EURO34.8894
ALTIN2484.1

Toplu Taşımacılığın En Yenilerini Comvex’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toplu Taşımacılığın En Yenilerini Comvex’de
Abone ol
Toplu taşımacılığın iddialı ismi Karsan; COMVEX Fuarı’nda Karsan markalı yeni ürün ailesinin ilk üyesi olan JEST’i sergiliyor ve küçük otobüs kategorisindeki “CXL” ve “MPXL” proje kodlu final prototiplerinin Türkiye tanıtımını gerçekleştiriyor.

Sektörde sahip olduğu 47 yıllık tecrübe ile değişen ulaşım ihtiyaçlarına çağdaş çözümler sunan Karsan, bu yıl 4.’sü düzenlenen Comvex Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı’nda en yenilikçi ürünlerini Hall 2’de yer alan standında sergiliyor. 14 – 17 Kasım 2013 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuarda; Karsan 12 ve 18 metre CNG’li BredaMenarinibus marka otobüs modellerinin yanısıra Mayıs ayında pazara sunduğu Karsan markalı JEST minibüsü ve ailenin diğer üyeleri CXL ve MPXL proje kodlu final küçük otobüs prototiplerini ve Hyundai Truck HD75 Euro 5 katı atık toplama aracını sergiliyor.

“Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda ulaşım sektörüne yenilikçi, sürdürülebilir, ihtiyaca uygun geniş kapsamlı çözümler sunmayı hedefleyen Karsan, toplu taşımacılık alanında geliştirdiği ürünlerde engelsiz ulaşım yaklaşımını benimsiyor ve herkesin eşit imkanlarla sosyal hayata erişimini sağlamayı amaçlıyor. 5m’den 18m’ye uzanan geniş ürün gamı ile kentlerin çözüm ortağı olan Karsan, ulaşımda kentsel dönüşüme devam ediyor.

Şehrin yeni favorisi JEST COMVEX’de

Karsan’ın Mayıs ayında piyasaya sunduğu engelsiz erişim özelliği ile, alçak tabanlı, düşük yakıt tüketimine sahip, şehiriçi kullanımına uygun, düşük dönüş yarı çaplı 6 metrelik JEST, Wi-Fi özelliği ile kısa zamanda şehirlerin favorisi oldu. “Engelsiz Erişim” için gerekli her türlü yasa ve yönetmeliğe uygun olarak tasarlanan Karsan JEST, değişen toplu ulaşım ihtiyaçlarına çözüm sunmak üzere Karsan’ın kardeş kuruluşu Hexagon Studio tarafından geliştirildi. Toplu taşımacılık sistemlerinin vazgeçilmezi olan minibüs segmentine yenilikçi aracı ile “jest” yapan Karsan JEST; farklı koltuk diziliş alternatifleriyle Sınıf A’da 21 kişiye, Sınıf B’de ise 15 kişiye kadar yolcu kapasitesi sunuyor. Karsan JEST, modern tasarımı ve üstün özellikleriyle gelişen değişen şehirlerin dokusuna uyum sağlıyor, tüm gününü trafikte geçiren sürücüler için de konfor sunuyor. Karsan’ın yeni ürün ailesinin en küçük üyesi JEST, lansmanından bu yana 23 ilde hizmet vermeye başladı.

Karsan markalı ürün ailesi büyüyor

Toplu taşımacılığın tüm ağında etkin olarak yer almayı hedefleyen Karsan, ihtiyaca uygun geliştirdiği yeni araçları ile ürün gamını genişletiyor. Karsan, Comvex Fuarı’nda engelli erişimine uygun JEST ile birlikte JEST’in dahil olduğu ürün ailesinin en yeni üyeleri “CXL” ve “MPXL” proje kodlu final prototiplerini de tanıtıyor. 8 metre uzunluğunda, farklı koltuk yerleşim alternatifleri ile 60 kişiye varan yolcu kapasiteli “CXL”; alçak taban özelliği ve düşük işletim maliyeti ile kullanıcılara verimlilik sunuyor. Arkadan motor ve otomatik vites seçeneği de CXL’in önemli özellikleri arasında yer alıyor.

 

Turizm ve servis taşımacılığında faaliyet gösterecek 8 metre uzunluğundaki MPXL ise; esnek koltuk yerleşimi ile 31 yolcu kapasitesi ve yenilikçi tasarımıyla göz dolduran bir araç. Sınıfının en geniş bagaj hacmine sahip olan MPXL, arkada yer alan motor yerleşimi ve ön bağımsız süspansiyon sistemi sayesinde yüksek yolcu konforu vaad ediyor. Türkiye pazarına ilk kez görücüye çıkan her iki küçük otobüs de güçlü performans ve yakıt ekonomisi sağlayan motora sahip.

Değişen kentlerin yeni yüzüne BredaMenarinibus yakıştı

Eylül 2010’da İtalyan otobüs markası BredaMenarinibus ile seri üretim ve dağıtım faaliyetlerini içeren stratejik ortaklık niteliğindeki nihai anlaşmayı imzalayan Karsan, anlaşma sonrasında Bursa Akçalar Fabrikası’nda ürettiği otobüsleri kentlerin hizmetine sunmaya başladı. Karsan, geçtiğimiz yıl İETT’yle toplam 540 adet 12m doğalgazlı ve 18m körüklü dizel otobüs alımı için karşılıklı olarak imza atarak otobüslerin teslimatlarını tamamladı. Aynı anlaşma kapsamında, bu araçların beş yıl süreyle doğalgaz dolumu, bakım-onarım ve temizliğinden de sorumlu olan Karsan, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise ikinci en büyük doğalgaz dolum tesisinin kurulumunu İETT’nin Kağıthane Garajı’nda gerçekleştirdi. Karsan üretimi BredaMenarinibus otobüsler, tam alçak tabanlı, engelsiz erişim özellikleri ile dikkat çekiyor. Sürücü ve tüm yolcular için erişim ve seyahat konforu ön planda tutularak tasarlanmış olan bu otobüsler sınıfının en geniş iç koridor alanına sahip olmalarıyla ferah ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlıyor. Çevreye duyarlı doğal gazlı motoru sayesinde de düşük yakıt tüketimi sunuyor. Karsan, Comvex’deki standında 12 metre Avancity CNG (doğalgazlı), 18 metre Avancity CNG (doğalgazlı) körüklü otobüs modellerini sergiliyor.

Katı atık toplamada tercih Hyundai Truck

Karsan standında ayrıca Hyundai Truck HD75 Euro 5 katı atık toplama aracı sergileniyor. Yüksek teknolojisi, sorunsuz hizmeti ve dayanıklı yapısıyla belediyelerin büyük beğenisini kazanan Hyundai Truck HD Serisi kamyonlar, Türkiye çapında 400’ü aşkın kurumda 2010 yılından bu yana başarıyla hizmete devam ediyor.

Comvex Fuarı’nda düzenlenen Basın Toplantısı’nda konuşan Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı; yeni ürün ailesiyle birlikte Karsan’ın OEM kanadının daha da güçlendiğine dikkat çekerek dünya çapında değişen ulaşım trendlerine uygun ürün gamının çeşitleneceğine dikkat çekti. Kitapçı sözlerine şöyle devam etti; “Karsan bugün global markaların yanısıra kendi markası altında toplu taşıma sektörünün ihtiyaçlarına cevap veren araçlar üreten, Türk ekonomisine büyük katkılar sağlayan yüzde yüz bağımsız bir kurum. Bugün burada Karsan markalı JEST minibüsümüzün yanısıra final prototiplerini görmüş olduğunuz MPXL ve CXL proje kodlu küçük otobüslerimiz; örme şasileri ve arkadan motorlarıyla bir otobüs DNA’sına sahip olup, sınıflarında yolcu taşımacılığına en uygun şekilde geliştirilmiş ürünlerdir. Çağdaş engelsiz ulaşım özelliğine sahip CXL’de, aracın içine tek bir adımla girip basamaksız bir alanda ilerleyip yine tek bir adımda araçtan çıkabiliyorsunuz. Ayrıca bu üründe “ECAS” (Şasi Alçaltma ve Yükseltme Sistemi) ve “Kneeling” (Şasi Yana Yatma Sistemi) fonksiyonları standart olarak yer alıyor. MPXL ise sınıfının en geniş bagaj hacmiyle ve yüksek yolcu konforuyla rakiplerinden ayrışıyor. Bu araçlarımızı 2014’ün ikinci çeyreğinde Euro V – EEV dizel olarak pazara sunacağız”. Kitapçı; İETT’nin ardından ikinci büyük ihaleyi Konya’da kazandıklarına dikkat çekerek, 40 adet 18m körüklü CNG’li otobüsü Konya Büyükşehir Belediyesi için üretmeye başladıklarını ve Ocak ayında doğal gaz (CNG) istasyonunu da devreye alarak otobüsleri Konya’ya teslim edeceklerini söyledi.

Küçükten büyüğe toplu taşıma için ürettiği tüm ürünler ile kentlerin çözüm ortağı olmayı hedeflleyen Karsan, 17 Kasım tarihine kadar devam edecek olan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki Comvex Fuarı’nda Hall 2’de yer alan standında yenilikçi araçlarını ziyaretçileriyle buluşturacak.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mercedes-Benz Türk “Güç Birliği"ni SergiliyorÖnceki Haber

Mercedes-Benz Türk “Güç Birliği"ni Sergi...

“2014 Anadolu Isuzu’nun D-Max Yılı Olacak”Sonraki Haber

“2014 Anadolu Isuzu’nun D-Max Yılı Olaca...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar