İstanbul
DOLAR32.648
EURO34.8739
ALTIN2495.3

Toplu Taşıma Yönetmelikleri Hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toplu Taşıma Yönetmelikleri Hazırlanıyor
Abone ol
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarına yönelik hazırlanan yönetmelikleri masaya yatırarak bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda esnafa seslenerek, geçmişe dönük hakların korunacağı mesajını veren Başkan Enver Yılmaz, “19 ilçesi ile birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundaki toplu taşıma ve ticari taksi konusunda ciddi müdahaleler yapmak, radikal kararlar almak zorundayız. Bu radikal kararlar esnaf arkadaşlarımızı mağdur edecek mahiyette olmayacak” dedi.

“GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI YAPILDI”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu,  Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık ve 19 ilçenin oda başkanının da katıldığı toplantıda, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından taslak olarak hazırlanan Toplu Taşıma Yönetmeliği, Servis Yönetmeliği ve Ticari Taksi Yönetmelikleri ile ilgili bir değerlendirme çalışması yapılarak, hazırlanan yönetmeliklerle ilgili odaların görüşleri alındı. Başkan Enver Yılmaz çalışmaların kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını belirterek, yönetmeliklere son şeklin verileceğini ve bunun içinde odalarla birlikte istişareye açık olduklarını söyledi.

“ESNAFIN KAZANILMIŞ BİR HAKKI VAR”

Başkan Enver Yılmaz, yönetmeliklerin son şeklini almasının ardından, 14 Ağustos’ta toplanacak olan Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında gündeme alınacağını söyleyerek, “Mevcut dolmuş hatları, taksi durakları ve servis çalışanlarının haklarını koruyarak, buna işlerlik sağlayacağız. Esnaf arkadaşlarımızın haklarına ilişkin hiçbir kaygımızın olmayacağını, olmaması gerektiğini ben adaylık döneminde de söyledim. Bu hukuki bir tarifti. Şuan itibarı ile söylüyorum; bir kazanılmış hak var. Bu kazanılmış hakkı ortadan kaldırmayız. Bizim zaten teknik olarak da buna yetkimiz yok” dedi.

“ULAŞIMLA İLGİLİ RADİKAL KARARLAR ALINACAK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, hazırlanan bazı maddelerin Ordu’ya uymayabileceğini söyleyerek, “Tarifelere ilişkin rakamlarda yasalardan kaynaklanıyor. Yasa alt limiti ve üst limiti koymuş. Biz bu alt ve üst limite ilişkin demişiz ki; bu tarifeyi uygulayacağız. Bunun haricinde de biz ulaştırma komisyonu başkanına da biz rica etmiştik; bunu alt komisyonda tartışın ve değerlendirin diye. Şimdi bu aşamayı arkadaşlar gerçekleştirdiler. Sizlere verilen o yönetmeliğe ilişkin itirazlarınızı bize bildirdiniz. Bizim Ulaştırma Daire Başkanımız burada, Hukuk Daire Başkanımız burada, Genel Sekreterimiz burada, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’den sorumlu müdürümüz burada, Ulaştırma Komisyonu Başkanımız da burada, sizde buradasınız. Biz oturacağız bu konuyu hep beraber çözeceğiz. Çözemediniz, biz hakemlik yapacağız. Hep beraber çözeceğiz. Bizim olaya bakış tarzımız bu. Biz özellikle şehrin bazı noktalarına yönelik, ciddi müdahaleler yapmak zorundayız. Radikal kararlar almak zorundayız. Bu radikal kararlar, kazanılmış haktır. Esnaf arkadaşlarımızı mağdur edecek mahiyette olmayacak. Bunun formülünü oturacağız, konuşacağız, halledeceğiz” şeklinde görüşlerini belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ulaşıma Zam YokÖnceki Haber

Ulaşıma Zam Yok

Mersin'de Yeni Otogar 30 Ağustos'ta Hizmete AçılacakSonraki Haber

Mersin'de Yeni Otogar 30 Ağustos'ta Hizm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar