İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Topbaş Ve Baraçlı İETT Personeliyle Bayramlaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Topbaş Ve Baraçlı İETT Personeliyle Bayramlaştı
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı İstanbullulara huzurlu bir bayram geçirtmek için 7/24 görevi başında olan İETT, personeliyle bayramlaştı.

Başkan Topbaş bu yıl da geleneğini bozmayarak 2004’ten bu güne her bayram ziyaret ettiği mesai arkadaşlarına Kurban Bayramı'nın ikinci gününü ayırdı. Başkan Kadir Topbaş, İETT’nin Edirnekapı Garajı’nda 7/24 görev yapan İETT çalışanlarıyla bayramlaştı. Ziyarette İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ile İETT bürokratları da hazır bulundu. Çocuklarla da bayramlaşan ve harçlık veren Başkan Kadir Topbaş İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en iyi hizmet veren ve Büyükşehir Belediyesi'nin yüzü olan İETT'nin her geçen gün hizmet kalitesini arttırarak İstanbulluya hizmet verdiğini dile getirerek, “En son teknolojiyi İstanbul’a çok daha kaliteli hizmet vermek için yakından takip ediyoruz. Çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz” dedi.

758 yeni otobüsü daha hizmete aldık
Başkan Topbaş, Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte İETT'nin filo yaşını 5’in altına çekmek amacıyla alımını gerçekleştirdikleri 758 yeni otobüsü hizmete aldıklarını hatırlatarak, “Şehirlerdeki toplu taşım hizmetleri o şehrin kalitesini ve medeniyetini gösterdiğini hep söyledik. Bu aldığımız 758 otobüsün devreye alınmasıyla birlikte bir tarih yazdık. Bu alımlarda emeği geçen İETT Genel Müdürüne teşekkür ediyorum. Bir kent lastik tekerlekli otobüslerden 300 400 tane alacağını söylese, o kente otobüs firmaları fabrika kurar. İstanbulluların keyifli, konforlu ve kaliteli toplu taşıma hizmeti almaları sağlamak amacıyla bu 1705 yeni otobüsün teslimi önümüzdeki aylarda tamamlanacak. Dünyadaki ekonomik krize rağmen biz bu kadar büyük bir yatırım yaptık. Özellikle Türk ekonomisinin yerli otobüs üretiminin desteklenmesi konusunda önemli bir adım attığımızı düşünüyorum.  Başbakanımız döneminde çevreci yeşil otobüslerle birlikte başlayan değişim ve dönüşüm sürecini halkımızın tercih ettiği renkler doğrultusunda daha çevreci ve günün teknolojisine uygun otobüsleri kazandırarak devam ettiriyoruz. Yerli üretim olan otobüslerimiz İstanbulluya daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlamak için hizmet verecek.” dedi.

Bayram yapmıyoruz bayram yaptırıyoruz
Başkan Topbaş, bayram yapmadıklarını bayram yaptırdıklarını ifade ettiği konuşmasına şöyle devam etti: “Direksiyon başında gece gündüz demeden vatandaşa hizmet veren İETT ailesi başta olmak üzere tüm halkımıza hizmet vermek bizim sorumluluğumuz ve görevimizdir. Genel müdürümüzle birlikte bu hizmetler daha da başarı oldu. Kısa bir süre önce Türkiye'nin önemli iş adamlarından biriyle sohbet ettim. Arkadaşım olan bu iş adamımız uzun bir süredir toplu taşıma araçlarını kullanmıyormuş. Kendi aracını bir kenara bırakıp değişik toplu taşıma araçlarımıza binmiş. Ulaşım araçlarımızın konforundan ve personelimizin tutumundan çok etkilendiğini söyleyen bu arkadaşım, bu kadar güzel olduğunu tahmin etmediğini, her şeyin çok değiştiğini söyledi. İstanbul’daki toplu taşımı her seviyeden insanın binebileceği seviyeye getirebilirsek, kentte hem trafikteki yoğunluk azalacak diğer taraftan da bir sosyalleşme olarak göreceğimiz adımları atmış olacağız. Yani toplumun her kesimi toplu taşıma araçlarını birlikte kullanabiliyorsa; o şehirde bir sosyalleşme, farkındalık, kentlilik duygusu ortaya çıkıyor.”

İstanbul bir ülke gibi
İstanbul halkına en güzel, en kaliteli hizmeti vermek gibi bir yapılarının olduğunu belirten Başkan Topbaş, İstanbul’un bir ülke özelliğinde olduğunu ifade etti. Anadolu’nun herhangi bir kentinde 300- 400 otobüsle toplu taşım hizmetini verilebildiğini kaydeden Topbaş, “İstanbul’da binlerce araca ihtiyacınız var. Sistemleri doğru kurmadığınız zaman sonuç almanız mümkün değildir. Toplu ulaşım sistemini doğru kurarken, herkesin de yaşam hakkına saygı göstererek kimseyi mağdur etmeden sorunları çözeceğiz. Öyle bir yüzyılda yaşıyoruz ki bütün insanların kaderleri bir birine bağlı. Birinin yaptığı olumsuzluk dünyanın öbür ucundaki başka bir bireyi etkilemektedir. O yüzden hep olumlu bakmak ve geleceği birlikte kurmak zorundayız.  Bu yüzden bir yerde bir olumsuzluk varsa bunu hepimiz gidermek zorundayız. Birlik ve beraberliğimiz, geleceğe birlikte yürüyüşümüz, bu ülkenin bireyleri olarak güzelliklerde buluşarak adımlarımızı sıklaştırmamız ülkemizin geleceğiz açısından ve çocuklarımızın geleceği açısından oldukça önemlidir.” diye konuştu.

İETT’de bayram coşkusu 06:00’da başladı
İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Genel Müdür Yardımcıları Mümin Kahveci ve Dr. Maşuk Mete ve üst düzey yöneticiler gelenek haline gelen bayramlaşma töreni için bu bayramda da garajlardaydı. Kurban Bayramı’nın ikinci günü gerçekleşen bayramlaşma törenleri ilk olarak Kağıthane`de saat 06:00’da başladı. Sabah mesaisine hazırlanan şoförlerle bayramlaşan Genel Müdür Baraçlı ve yöneticiler sırasıyla Kağıthane, Ayazağa, Hasanpaşa, Anadolu, Sarıgazi, Şahinkaya, İkitelli, Topkapı ve Edirnekapı garajlarını ziyaret ettiler. Son olarak ise Edirnekapı Garajında gerçekleşen bayramlaşma programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT çalışanlarını yalnız bırakmadı.

 

Bayramların güzellikleri hepimize yansısın
Garaj ziyaretleri boyunca mesaide olan çalışanların bayramını kutlayıp sağlık, başarı, afiyet,  ve mutluluk dileklerini ileten Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı, “Bu bayramların güzellikleri hepimize yansısın. Hizmetlerimiz güzelliklerle dolu olsun. Bizler hem işçileriyle hem memurlarıyla, başkanlarıyla yöneticileriyle kardeş olduğumuzu gösteriyoruz. Bu kültür burada hep devam edecek. İETT modernleşiyor. Bu modernleşmenin de eserini sizler görüyorsunuz. Başbakanımızla birlikte 758 otobüsü hizmete aldık. Önümüzdeki aylar içerisinde bütün otobüslerimiz gelmiş olacak. Sizlerin gayretleriyle İETT, marka kurum haline gelecek. Var olan problemlerimizi hep birlikte teker teker çözmeye çalışıyoruz. Bizler var olan problemlerin tekrar ortaya çıkmasını önleyecek sistemler kurmaya çalışıyoruz. İETT’de artık sistemler var, modeller var. Bu kurduğumuz sistemlerle, modellerle İETT, örnek ve lider bir kurum olma yolunda hızla ilerliyor. Yaptığımız hizmetlerle farklılığı ortaya koymaya çalışıyoruz.” dedi.

Garajlarımızın sayısını artıracağız
İETT’nin 24 saat hizmet vermeye çalıştığını kaydeden Baraçlı, “İETT ailesi olarak, 9 garajımızın olması bize mutluluk veriyor. Ancak bu garaj sayımızı da artırmayı hedefliyoruz. İstanbul’da ölü km maliyetlerimizi azaltmak için, garaj sayımızı da artırmamız gerekiyor. Avrupa yakasında Arnavutköy ve Beylikdüzü’nde Anadolu yakasında ise Pendik ve Tuzla’da yeni garaj projelerimiz var. İETT, hem garaj işletmesiyle, hem otobüs işletmesiyle, hem de yaptığı tüm faaliyetlerle örnek projeleri ortaya koyuyor. Var olan sorunlarımız var ise bunları da teker teker ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Kurumumuzu iyi noktaya doğru götüreceğiz. Kurum gelişirken çalışanlarda kendisini geliştirecek. İşçisiyle, memuruyla, şoförüyle, güvenlik görevlisiyle bizler İETT ailesi olarak bir bütünüz. Bir bütün olmanın da gururunu yaşıyoruz. Ayrıca bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Başkanımız Sayın Kadir Topbaş Bey’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul’un Yeni Otobüsleri HizmetteÖnceki Haber

İstanbul’un Yeni Otobüsleri Hizmette

Kısa Filmler Engelliler İçin YarıştıSonraki Haber

Kısa Filmler Engelliler İçin Yarıştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar