darussafaka
İstanbul
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9

THY’den Pilot Adaylarına Sevindirici Haber!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
THY’den Pilot Adaylarına Sevindirici Haber!
Abone ol
Türk Hava Yolları ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile pilot yetiştirilmesi ve Türk Hava Yolları'nda istihdam edilmesi sağlanacak.

Son yıllarda sivil havacılık sektörüne dair ülkemizde görülen ciddi gelişime yönelik sektörde yetişmiş insan gücüne duyulan ihtiyaç önemli ölçüde hissedilirken, Türk Hava Yolları, kısa, orta ve uzun vadeli değerlendirmeleri çerçevesinde, ihtiyaç duyduğu nitelikteki insan kaynağını sağlama potansiyeline sahip üniversiteler, yüksekokullar ve çeşitli eğitim kurumlarıyla işbirlikleri gerçekleştiriyor.

Bu hususta önemli atılımlara imza atan Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığı, ikili protokollerle çeşitli üniversite ve yüksekokulların, sektöre insan kaynağı kazandırmak üzere yürüttüğü eğitim faaliyetlerine belirli sınırlar içinde destek sağlayarak, hem önemli bir sorumluluğu yerine getiriyor hem de yetişen insan kaynağından yeterli niteliğe sahip olanları, Türk Hava Yolları bünyesine kazandırıyor.

Bu amaca hizmet eden bir diğer işbirliği de Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile imzalanan protokol ile gerçekleşti. İmza törenine Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Genel Müdür (Uçuş İşletme) Yardımcısı Asaf Ahmed Bora, Genel Müdür (İnsan Kaynakları) Yardımcısı Ömer Faruk Öztürk, Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nden Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, Rektör Prof. Dr. Ünsal Ban, ve Hava Ulaştırma Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya katıldı.

Akdedilen protokol ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin pilot yetiştirme programına, seçim aşamasında gerekli destek verilerek işbirliğine gidilecek ve mezun olanlardan uygun bulunan adaylar Türk Hava Yolları’nda istihdam edilecek. Sözleşme süresi boyunca Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin sözkonusu programına dahil olan ve başarıyla mezun olan pilot adayları, Türk Hava Yolları’nda II. Pilot Adayı olarak görev yapacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Shell Fuelsave Oyunu 200 TL Hediye Yakıt KazandırıyorÖnceki Haber

Shell Fuelsave Oyunu 200 TL Hediye Yakıt...

Başkan Topbaş Sahurda Taksici Esnafıyla BuluştuSonraki Haber

Başkan Topbaş Sahurda Taksici Esnafıyla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar