İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Test Edildi Onaylandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Test Edildi Onaylandı
Abone ol
İZSU, bugüne kadar “birleşik sistem” olarak çalışan ve aşırı yağışlarda tıkanmalara yol açan atıksu ve yağmur suyu hatlarını ilk olarak Şirinyer’de ayırdı. Her yağışta ciddi sıkıntı yaşayan bölge, yeni sistem sayesinde rahat bir nefes aldı. İZSU yetkilileri, kent geneline yayılacak bu çalışmalarla aşırı yağışlardaki problemlerin önüne geçileceğini duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Buca-Şirinyer bölgesinde yürüttüğü yağmur suyu ve atık su kanal çalışmaları su baskınlarının önüne geçti. İzmir’de kanalların tek olmasından kaynaklanan ve yıllardan beri devam eden sorunun çözümü yolunda böylece önemli bir adım atılmış oldu. 

Yoğun yağışlı mevsimlerde, cadde ve sokaklarda biriken yağmur suyunu kısa sürede denize veya derelere ulaştırmak için yağmursuyu kanalları döşeyen İZSU Genel Müdürlüğü, uzun yıllardır kullanılan “birleşik sistem” çalışan atık su ve yağmursuyu hatlarını ayırmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor. İlk örnekleri Buca’da hayata geçirilen sistem sayesinde yağmur suyu ve atık su kanalları ayrılarak bölgede olası sel ve su baskınlarının önüne geçildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Şirinyer Mehmet Akif Caddesi ve Menderes Caddesi’ndeki menfez imalatları ile Hürriyet, Güven ve Laleli mahallelerindeki yağmur suyu imalatları tamamlandı. Halen Akdoğan Caddesi’ndeki çalışmalar devam ediyor. Toplam 8000 metre kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının yapılması planlanırken bölgedeki çalışmaların 2 milyon 688 bin liraya mal olacağı bildirildi.

Ayrıca İZSU, Buca bölgesinde üç yeni ihaleye daha çıktı. Bu kapsamda ilçenin Çamlık, Laleli, Hürriyet, Ufuk, Dicle, Efeler ve Vali Rahman Bey mahallelerinde yağmur suyu ile atık su kanallarını ayırmak için çalışmalar başladı. Çalışmaları devam eden işler kapsamında toplam 7600 metre yağmursuyu hatlarının yapımı öngörülüyor. İZSU, bu bölgedeki çalışmalar için de 1 milyon liralık harcama yapacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Michelin’den Ferrari Ve Porsche İle Dev İşbirliği!Önceki Haber

Michelin’den Ferrari Ve Porsche İle Dev...

Kış Lastiği Uygulaması BaşlıyorSonraki Haber

Kış Lastiği Uygulaması Başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar