darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6

Temsa’nın Yıldızlar Transist 2013’te Fark Yarattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Temsa’nın Yıldızlar Transist 2013’te Fark Yarattı
Abone ol
Bu yıl 6. kez düzenlenen Transist 2013 6. Uluslararası Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı, 25–26 Aralık 2013 tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde ulusal ve uluslararası katılımla gerçekleştirildi. Temsa Global Transist Fuarı’nda CNG’li ve dizel Avenue aracı ile MD9 aracını tanıttı.

Fuarda İstanbul Büyükşehir Başkan Vekili Ahmet Selamet, Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İBB Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Temsa standını ziyaret ederek Genel Müdür Dinçer Çelik ile Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl’dan araçlarla ilgili bilgiler aldılar.

2013’ten mutluyuz, yüzümüz gülüyor

Bu yıla ve gelecek yıllara yönelik değerlendirmelerde bulunan Temsa Global Genel Müdürü Dinçer Çelik, 2013’ü mutlu bir şekilde geride bıraktıklarını 2014 yılının kapasitesinin de yüzde 90’ını satmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Dinçer Çelik, “Yüzümüz gülüyor.

Bunda en büyük etken 2013’ü beklediğimizden de iyi bir seviyede kapatıyoruz. İstanbul Otobüs A.Ş’ye 110 CNG’li araç teslimatına yönelik sözleşmeyi geçen hafta imzaladık. Bu araçlar Nisan ayına kadar teslim edilecek. İstanbul ulaşımında Avenue’nun pazar payı her geçen gün giderek artıyor. Bütün bu keyifli gelişmelerin ışığında 2014’e keyifli bir şekilde giriyoruz.2014’ün kapasitesinin şu anda yüzde 90’ını satmış durumdayız. Satışlarımızın yüzde 50’sini dış pazar, yüzde 50’sini iç pazar oluşturuyor. Dış pazarda satışlarımızın yarısı Amerika yarısı da Avrupa pazarına olacak. Böyle dengeli bir durum var. İç pazarda bağlantılarımızın büyük bir kısmını yaptık. Bu anlamda ekibimizin morali çok iyi” dedi.

2016’ya kadar önümüzü görüyoruz

2014 yılında yerel seçimlerin de yapılacak olması ile kentiçi otobüs pazarında yüzde 25 seviyelerinde bir gerileme beklendiğini de ifade eden Dinçer Çelik, “Biz buna göre hazırlıklarımızı yaptık. Bizim için önemli olan şu; yeni ürünlerimizin tamamı 2014’ün ikinci yarısından sonra teslimlerine başlayacağız. Bunların içinde özellikle Avrupa’ya yönelik Euro 6 motorlu araçlarımız olacak. 2015’te hem iç hem dış pazarda tekrar alımlar başlayacak. Bununla birlikte, 2015’te iç piyasaya dönük iki tane ürünümüz devreye girecek. Bu ürünlerin birisi kentiçi, diğeri de şehirlerarası otobüs pazarına yönelik olacak. Şu an 2016’ya kadar önümüzü görüyoruz” dedi.

 

 

İhracatta yeni ülkeler

İhracat noktasında hiç olmadıkları ülkelere de otobüs satışı yapmak için çalışmalar yürüttükleri bilgisini veren Dinçer Çelik, “Amerika’dan sonra yeni bir pazar var. Kanada pazarı üzerine çalışıyoruz. Orada satışlarımız 2014’te olacak. Onun dışında Avrupa’da girmediğimiz bir ülkeye daha girme planımız var. Dolayısıyla çok fazla odağımızı kaybetmeden çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

MD9’a talep patlaması olacak

2014’te MD9 ürününe yönelik bir talep patlaması yaşayacaklarını umduklarını belirten Çelik, “Şu an birçok belediye MD9 aracımızı test ediyor. Biz inanıyoruz ki, MD9’a yönelik bir talep patlaması olacak.  Şimdiden talepleri almaya başladık” diye konuştu.

Safir teslimatları sürecek

Şehirlerarasının gözde ürünü Safir’in de 2014 yılında satışlarının artarak devam edeceğini vurgulayan Dinçer Çelik, “Bu yıl şehirlerarasının en önde gelen firmalarına toplu Safir satışları gerçekleştirdik. Müşterilerimiz Safir’in işletme maliyetlerinde sağladığı avantajlardan ve konforundan çok memnun. Yeni yılda birçok firmaya yine toplu Safir teslimatlarımız olacak” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehir Kamyonculuğunda Yeni Bir Dönem BaşlıyorÖnceki Haber

Şehir Kamyonculuğunda Yeni Bir Dönem Baş...

Pegasus Yeni Yılı %35’e Varan İndirimle KarşılıyorSonraki Haber

Pegasus Yeni Yılı %35’e Varan İndirimle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar