darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

Temassız Kart Projesi Finalde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Temassız Kart Projesi Finalde
Abone ol
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Toplu Ulaşımda Temassız Bankacılık Kartlarının Kullanılması” projesi “Uluslararası Ulaşım Biletleme Teknolojisi Kongresi 2014 Ödülleri”nde elemeleri geçerek finale kaldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Toplu Ulaşımda Temassız Bankacılık Kartlarının Kullanılması projesi ile “Uluslararası Ulaşım Biletleme Teknolojisi Kongresi 2014 Ödülleri”nde (TRANSPORT TICKETING 2014) finale kalan 3 şehir arasında yer aldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ile ortak yürüttükleri ve dünyadaki ilk uygulamalardan olan Toplu Ulaşımda Temassız Bankacılık Kartlarının Kullanılması projesinin Konya merkezdeki tüm otobüs ve tramvaylarda kullanıldığını söyledi. Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya’nın tamamında bine yakın araçta temassız bankacılık kartlarını kullanmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Akyürek, projeyi başlattıktan sonra birçok platformda dikkat çektiğini, tanıtımı yapılan Londra’da ve Dubai’de ilgiyle karşılandığını hatırlattı.

3 ŞEHİR FİNALDE YARIŞACAK

Büyük ilgi gören projenin, Avrupa\'nın en büyük bilet ve yolcu bilgilendirme kongresi olan “Uluslararası Ulaşım Biletleme Teknolojisi Kongresi 2014”te finale kaldığını kaydeden Başkan Akyürek, ABD’nin Utah eyaletinde uygulanan Ön Ödemeli Toplu Ulaşım Sistemi ile Güney Afrika’nın Başkenti Cape Town şehrinde uygulanan Toplu Ulaşım Ücretlendirme Sistemi’nin de Konya ile birlikte finalde yarışacağını dile getirdi. Uluslararası çapta düzenlenen kongrede başarılı ve yenilikçi bulunan uygulamaların farklı kategorilerde değerlendirilerek ödüllendirildiğini, yapılan örnek çalışmalarla tanıtıldığını kaydeden Başkan Akyürek, finalde kazananların ödüllerinin 27-29 Ocak’ta İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek “Uluslararası Ulaşım Biletleme Teknolojisi Kongresi”nde verileceğini de sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pirelli Kaplama Teknolojisi Pazarın Tek HakimiÖnceki Haber

Pirelli Kaplama Teknolojisi Pazarın Tek...

İDO Seferlerinde DeğişiklikSonraki Haber

İDO Seferlerinde Değişiklik

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar