darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3878
EURO35.1575
ALTIN2324.6

Tekneler Rafa Kalkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekneler Rafa Kalkıyor
Abone ol
Türkiye’nin ekonomik gelişimine bağlı olarak tekne sahipliğinin ve Boğaz’daki yer talebinin artırması İSPARK’ı harekete geçirdi. İstinye ve Tarabya’da açtığı tekne parklara kapasitenin çok üstünde talep gelmesi üzerine İSPARK, hem yeni tekne parklar açacak hem de orta ve küçük boy tekneler için raf park sistemini Boğaz’da ilk kez hayata geçirecek.

Tarabya ve İstinye koylarında  tekne parklar yapan İSPARK, şimdi de orta ve küçük boy tekneler için karada raf park projesini hayata geçiriyor. 150 tekne kapasiteli ilk raf park Kuruçeşme'de yapılacak.

İSPARK, gelen talepleri değerlendirerek, daha çok kişinin bu sistemden yararlanabilmesi için projeyi uygun noktalarda kademeli olarak yaygınlaştıracak.

İSPARK, İstanbul koylarında deniz taşıtlarının düzensiz parklanmasına daha ucuz, daha güvenli modern çözüm üretmeye devam ediyor.

Büyük boy yat ve tekneler için Tarabya ve İstinye koylarındaki tekne parkları hizmete açan İSPARK, bu kez de orta ve küçük boy tekneler için raflı park projesi geliştirdi. Avrupa ülkeleri ABD ve Kanada'da kıyı yerleşimlerinde insanların denizle iç içe olmasını sağlamak için teknelerin kaldırıldığı raf park sistemi İstanbul'da hayata geçiriliyor.

Daha Ucuz, Daha Güvenli

Ekonomik ve güvenli raf park sistemi ilk olarak Kuruçeşme'de uygulanacak. 150 tekne kapasiteli raf parkta haftalık, aylık, 3 ve 6 aylık ya da yıllık olarak tekneler parklanabilecek. Orta ve küçük boy tekneler raf parklarda marinaların bağlanma fiyatlarına oranla daha düşük fiyatla güvenli şekilde parkedilecek. Hayata geçirilecek sistem sayesinde tekneler su yüzeyinde kalmadıkları için yıllık bakım masrafları da azalacak.

İSTANBUL’A 5 BİN TEKNELİK BAĞLAMA YERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK, İstinye ve Tarabya’dan sonra İstanbul Boğaz’ına 4 yeni tekne park daha kazandırmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlayacak tekne parkların yılsonuna kadar hizmete açılması hedefleniyor.

Gelen yoğun talebi karşılamak ve kapasiteyi artırmak için harekete geçen İSPARK; ilk etapta Bebek’te 250, Beykoz’da 310, Kuruçeşme’de 85, Paşabahçe’de ise 165 olmak üzere toplam 810 kapasiteli tekne park yapımı için gerekli fizibilite çalışmaları tamamlayarak son aşamaya geldi. Projenin bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor. Daha sonra diğer noktalar da işletmeye açıldığında, 5 bin dolayında tekne ve yatın bağlanmasına imkan sağlanacak.

İstanbul’a deniz kenti kimliği kazandırmak ve deniz turizmini canlandırmak amacıyla tekne park projelerinin devam edeceğini belirten Genel Müdür Mehmet Çevik, “ İstanbulluların desteği ile İstinye ve Tarabya tekne parklarını hizmete açtık. Boğaz’da 4 uygun nokta daha yeni tekne parklar yapmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Dünyanın birçok yerinde tekneler için tasarlanan raf park sistemini de kentimize kazandırmayı hedefliyoruz. ” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolujet İle Festivale Erişim Engeli KalkıyorÖnceki Haber

Anadolujet İle Festivale Erişim Engeli K...

Katlı Otopark Şehir Trafiğini RahatlattıSonraki Haber

Katlı Otopark Şehir Trafiğini Rahatlattı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar