İstanbul
DOLAR32.5581
EURO34.8512
ALTIN2429.8

TCDD’den Kılıçdaroğlu’na Cevap

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TCDD’den Kılıçdaroğlu’na Cevap
Abone ol
TCDD, Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel bir gazeteye YHT ile ilgili verdiği röportaja açıklama metni yayınlayarak cevap verdi.

Hürriyet Gazetesi’nde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara-İstanbul YHT hattıyla ilgili açıklaması yer almıştır. Sayın Kılıçdaroğlu açıklamasında “hattın bütün unsurları tamamlanmadan hizmete açıldığı” şeklinde görüş beyan etmiştir.

Konuyla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Ankara-İstanbul YHT hattı şu süreçler tamamlandıktan sonra işletmeye açılmıştır:

1- Hattı inşa eden yüklenici ve Müşavir firma tarafından hattın tamamlandığı ve işletmeye hazır hale getirildiği raporlanmıştır.

2- Teknik uzmanlardan oluşan TCDD Kabul Komisyonu tarafından hattın kabulü yapılmıştır.

3- Demiryolu Yapım Dairesi kabul olurunu uygun görüşle yayınlamıştır.

4- TCDD Trafik Dairesinin koordinasyonunda oluşturulan teknik heyet hattın işletmeye uygunluğunu raporlamış; Trafik Dairesi işletme talimatını hazırlayarak yayınlamıştır.

5- AB onaylı Uluslararası sertifika vermeye yetkili Sertifikasyon Kuruluşunca hatta güvenlik raporu verilmiştir.

6- Son olarak Üniversitelerce görevlendirilen bilim adamlarından oluşan Bilim Kurulu tarafından da rapor hazırlanmıştır.

Ankara-İstanbul Yüksek YHT hattı bütün bu süreçler tamamlandıktan, güvenli bir şekilde işletilebilirlik raporu hazırlandıktan sonra işletmeye açılmıştır. Ayrıca, hat üzerinde belirlenen işletme hızları için otomatik hız kontrol sistemi uygulanmaktadır.

Ayrıca; Birleşik Taşımacılık Sendikası tarafından yapılan ve bugün bir gazetede yer alan YHT hattı trafosuyla ilgili haber ve Sendikanın açıklaması da gerçeği yansıtmamaktadır.

2 Ağustos 2014 tarihinde, şiddetli fırtınadan ve yıldırım düşmesi nedeniyle oluşan aksaklıktan dolayı trafo emniyeti devreye girerek katener enerjisini kesmiştir. Söz konusu kesinti, sistemler tarafından otomatik olarak uygulanan bir tedbirdir. Katener sistemindeki aksaklık giderildikten sonra trafodan enerji tekrar emniyetli olarak sisteme verilmiştir. Trafonun gücünün yetersiz olması, bu haliyle kabulünün yapılmış olması ve güç yetersizliğinden dolayı patlayıp hasar görmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Beslemeyi yapan trafo, TCDD’nin mevcut aktif trafosu olup, hâlihazırda hizmet vermekte olan bir trafodur.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Oto World Asya’nın Tamamlayıcısı Açık Oto Pazarı AçıldıÖnceki Haber

Oto World Asya’nın Tamamlayıcısı Açık Ot...

Ankara’da İtfaiye Aralıksız ÇalışıyorSonraki Haber

Ankara’da İtfaiye Aralıksız Çalışıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar