İstanbul
DOLAR32.6036
EURO34.8169
ALTIN2504.2

TCDD Tecrübesini Afrika’ya İhraç Edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TCDD Tecrübesini Afrika’ya İhraç Edecek
Abone ol
Afrika ülkelerinden Etiyopya, yeni açılacak olan ülkenin ilk demiryolu hattı için TCDD’den yardım istedi. İsteğe olumlu cevap veren TCDD, Etiyopya’da demiryollarının yeniden yapılandırılması, çalışanların eğitimi ve teknoloji transferi gibi konularda aktif görev alacak. Etiyopya’dan gelen yetkililer TCDD’de çeşitli incelemelerde bulundu.

Demiryolu işletmeciliğine 1997 yılında son veren Etiyopyalı yetkililer, ülkede demiryollarının yeniden yapılandırılması ve Başkent Addis Ababa-Cibuti arasında işletilecek demiryolu hattının faaliyete geçmesi içinTürk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) aracılığıyla TCDD’den yardım istedi. Etiyopya Demiryolları Kuruluşu’nun (ERC) isteğine olumlu yanıt veren TCDD, 10 Haziran 2013 tarihinde aralarında ERC Yönetim Destek Hizmeti biriminden Abraham Bekele ve Hukuk Müşavirliğinden Zewdu Negash’ın bulunduğu heyeti ağırladı.

GELECEĞE YÖNELİK İŞBİRLİĞİ

Tüm gün süren toplantıda ERC tarafı TCDD’nin kendilerine sağlayabileceği destek alanlarını ifade etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman, iki dost ülke olan Türkiye ile Etiyopya arasında, son yıllarda gelişmekte olan işbirliği alanlarına demiryollarının da yer almasının sevindirici olduğuna vurgu yaptı. “Etiyopya demiryollarından değerli meslektaşımızı ülkemizde ağırlamaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim” diyen Duman, toplantıda demiryolu alanında geleceğe yönelik işbirliğinin ilk adımlarını atıldığını söyledi.

Toplantıda ERC personeline yönelik demiryolu işletmeciliği, bakım, işletme geliştirme, proje planlama, yönetim ve izleme; yasa hazırlama süreci ve düzenleyici çerçevenin geliştirilmesi konularında kısa dönem eğitimler ile demiryolu disiplinlerinde uzmanlaşma konusunda gerekli olan uzun dönem eğitimler verilmesi hususunda talepler dile getirildi. Değişim Programları vasıtasıyla Türkiye’deki eğitim kuruluşları ile ERC Mükemmeliyet Merkezi ve Etiyopya üniversitelerine ağ oluşturulması ve işbirliği faaliyetlerinin kolaylaştırılması, araştırma, eğitim, beceri ve teknoloji transferine izin veren modern laboratuvar ekipmanları ve atölye tesisleri ile demiryolu mühendisliği ve yönetim mükemmeliyet merkezinin oluşturulması gibi konularda mutabakat zaptı imzalandı.

Toplantının ikinci gününde ise YHT Bölge Müdürlüğü’nde Tren Trafik Yönetim Sistemini ve Trafik Dairesinde Tren Planlama Sistemini inceleyen heyet, öğleden sonra YHT ile Eskişehir’e hareket etti. Etiyopya heyeti, TÜLOMSAŞ ,  yüksek hızlı demiryolu şantiyeleri, Adapazarı TÜVASAŞ ve MARMARAY kontrol merkezlerini de ziyaret edecek.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özulaş Çalışanları PiknikteÖnceki Haber

Özulaş Çalışanları Piknikte

Şampiyonun Tercihi Goodyear MarathoncoachSonraki Haber

Şampiyonun Tercihi Goodyear Marathoncoac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar