İstanbul
DOLAR32.5395
EURO35.0073
ALTIN2435.4

T-1 Hattında Araç Sayısı Artıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
T-1 Hattında Araç Sayısı Artıyor
Abone ol
Geçtiğimiz günlerde hizmete giren T-1 tramvay hattında seferlerin 2 araçla problemsiz bir şekilde devam ettiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 3 aracın daha Kasım ayı başlarına kadar hizmete alınacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediye´nin Ekim ayı meclis toplantısı Heykel’deki tarihi binada yapıldı. Toplantı öncesi son bir ay içerisinde hayata geçirilen çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. Geçtiğimiz günlerde hizmete alınan T-1 tramvay hattındaki gelişmeleri paylaşan Başkan Altepe, Bursa´nın 115 yıl sonra ilk defa tramvay hattıyla tanıştığını vurguladı. Santral Garaj, Darmstad Caddesi, Altıparmak, Heykel, İnönü Caddesi ve Uluyol´u kapsayan T-1 hattında seferlerin geçtiğimiz günlerde başladığını ve problemsiz bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Altepe, bugüne kadar biletli yaklaşık 70 bin yolcunun taşındığını söyledi. Tramvayı gerek seyahat gerekse denemek için kullananların bulunduğunu, ufak tefek aksaklıkların dışında ciddi bir sıkıntının olmadığını kaydeden Başkan Altepe, "İnşallah şimdiden sonra da bir sıkıntı yaşamayız. Araçlarımız şu an itibariyle tıklım tıklım dolu. Her seferde yaklaşık 200 yolcu taşıyoruz. Yoğunluğu azaltmak ve seyahati hızlandırmak için inşallah bu cumartesi üçüncü, ondan 10-13 gün sonra dördüncü, Kasım ayı başında da beşinci aracımızı hizmete alacağız. 6. aracımız ise yedek olarak hizmet verecek" dedi.

Sonraki hatlar 2014´te


T-1 hattının şehir içi trafikten yaklaşık 100 aracı geri çektiğini, bunun da hava kalitesine çok ciddi katkılar sağladığını söyleyen Başkan Altepe, teknik olarak en zorlu hat olarak bilinen T-1 hattının inşası ve işletilmesinden yüzlerinin akıyla çıktıklarını ifade etti. T-2 olarak adlandırılan Yıldırım, T-3 olarak adlandırılan Çekirge ve T-4 hattı olarak adlandırılan Terminal hatlarının hazırlıklarının büyük çoğunlukla tamamlandığını, harekete geçmek için yeni dönemi beklediklerini kaydeden Başkan Altepe, "İnşallah Bursa´nın dört bir tarafına yayacağımız, metro hatlarıyla entegre hale getireceğimiz raylı sistem, şehir içi ulaşımda büyük rahatlama getirecek. Yıldırım ve Terminal hatlarının araçlar da dahil tüm malzemeleri hazır. Aynı şekilde Çekirge hattı konusundaki çalışmalarımız da hızla sürüyor. İnşallah tüm bu çalışmalara da 2014 yılı içerisinde başlayacağız" diye konuştu.

Bursa halkına teşekkür


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, T-1 tramvay hattına sahip çıkan Bursalılara teşekkür etti. T-1 hattında her gün biletli yaklaşık 6 bin yolcunun taşındığını, doluluk oranının araç kapılarına yansıdığını vurgulayan Başkan Altepe, "Türkiye´ye örnek olan bu çalışmamız, gerçekten Bursa´ya her açıdan katkı sağladı. Halkımız buna sahip çıktı ve kısa zamanda da adapte oldu. Seferler birkaç gün önce başlamasına rağmen şu anda parklanma sorunu yaşamıyoruz. En yoğun bayram günlerinde bile sıkıntısız hizmet verdik" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hayata geçirilen ve gerçekleştirilen diğer yatırımlar hakkında da meclis üyelerini bilgilendirdi. 30 metrelik yol olarak bilinen Sırameşeler-Gökdere-Samanlı asfalt çalışmasının bu hafta sonu tamamlanacağını ve yolun kullanıma açılacağını duyuran Başkan Altepe, teleferik inşaatının sürdüğünü ve seferlerin 29 Ekim tarihi itibariyle başlayacağını, Altıparmak´taki şelalenin de 3-4 güne kadar tamamlanacağını ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Bir Rekor Daha…Önceki Haber

Yeni Bir Rekor Daha…

Trafikte Gençlik Hareketi SürüyorSonraki Haber

Trafikte Gençlik Hareketi Sürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar