darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3491
EURO35.1306
ALTIN2308.9

Subaru Mobil Internet Dünyasında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Subaru Mobil Internet Dünyasında
Abone ol
Subaru’nun Türkiye’de satışa sunulan tüm otomobillerine entegre edilebilen yeni platform ile internet dünyası otomobilin içerisine taşınıyor. Bilgi, eğlence ve yol yardımı gibi özellikleri bir arada barındıran platform sayesinde, hem kullanıcılar hem de yolcular güvenlikten ödün vermeden mobil internet dünyasını keşfederek keyifli yolculuk yapabilecekler.

Turkcell Akıllı Otomobil Platformu, Türkiye’de standart olarak sadece Subaru Outback’te yer alacak. Sistem diğer tüm Subaru modellerinde de opsiyonel olarak tercih edilebilecek.

Subaru’nun Türkiye’de satışa sunulan tüm modellerinde 1 Ağustos tarihinden itibaren uygulanabilecek bu özel teknolojik platform, markanın DNA’sı ile büyük uyum sağlıyor. Turkcell’in Akıllı Araç Platformu, Subaru markasının teknoloji ve güvenliğe verdiği önem ilkesine doğrudan hizmet ediyor. Otomobile entegre internet bağlantısı sayesinde sürücü ile aracın iletişim halinde kalmasını sağlayan Akıllı Otomobil Platformu, aracı ve sürücüsünü güvenlikten ödün vermeden dış dünya ile etkileşimde tutuyor. Sadece bir simkart aracılığı ile hayatımızın vazgeçilmezi internet, otomobilimize taşınmış oluyor. Araç içerisinde de mobil dünyanın avantajlarından faydalanmak isteyenler bu özelliğe Subaru Forester, XV ve BRZ modellerinde opsiyonel olarak, Outback modelinde ise standart olarak sahip olabilecekler.

Tek tuşla bilgi, eğlence ve yol yardımı

Turkcell Akıllı Otomobil Platformu, araç içindeki bilgi ekranının internete bağlı şekilde çalışmasına olanak tanıyor. Platform sayesinde, tüm Türkiye’de, trafik durum bilgisini kullanarak trafikte zaman kaybının önüne geçiliyor. Araç içindeki ekrandan alternatif rotalar seçilerek, zamanın yanında yakıt tasarrufu yapmak da mümkün hale geliyor.

Ayrıca büyük şehirlerin sorunu olan park konusuna da çözüm getiriliyor. Sistem ekranından en yakındaki otoparklar ve saat bazlı kullanım fiyatları görüntülenebiliyor. Otopark sistemde kayıtlı numaradan aranıp boş yer olup olmadığı sorulabiliyor. Sistemde içerisinde tüm Türkiye için eczane ve akaryakıt istasyonları da kayıtlı bulunuyor. Gerektiğinde nöbetçi eczaneleri belirleyerek navigasyon ile kolayca ulaşmak mümkün olabiliyor.

Yol yardımı gerektiğinde, ekran üzerindeki tuşa basarak yol yardım merkezi harekete geçirilebiliyor. Bu tuş aynı zamanda aracın konum bilgisini merkeze ilettiği için bulunulan yeri tarif etmeye de gerek kalmıyor.

Yolda olmak daha keyifli hale geliyor

Akıllı Otomobil Platformu, yolda geçirilen zamanı hem sürücü hem de yolcular açısından çok daha keyifli hale getiriyor. Aracında dilediği şarkıyı dilediği zaman dinlemek isteyenler, milyonlarca şarkının yer aldığı “Fizy” uygulamasını sistem dahilinde kullanabiliyorlar. Yoğun trafikte saatler süren yolculuk yapmak zorunda kalanlar için platform, gazetelerden güncel haber içeriklerini aracın ekranında görüntülüyor.

Güvenli sürüşten ödün vermeden sosyal medya takip edilebiliyor

Platform zamanı verimli kullanmak için birçok seçenek sunuyor. Facebook durumunu güncellemek ve tweet atmak da mümkün olabiliyor. Tabii tüm bunlar sürüş güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde gerçekleşiyor.

Platform içerisinde yer alan sosyal medya uygulamaları, sürüş sırasında 10 kilometrenin üzerine çıkıldığı durumlarda kendini otomatik olarak kapatarak kullanımı engelliyor. Yine uygulama sayesinde araç sahipleri, araçlarını kendi kullanmadıkları durumlarda, cep telefonlarından araçlarının gittiği rotayı takip ederek son vardığı noktayı görebiliyorlar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolujet, Erzurum Acenteleri İle İftar Yemeğinde BuluştuÖnceki Haber

Anadolujet, Erzurum Acenteleri İle İftar...

Tramvaya Destek Yüzde 85,45Sonraki Haber

Tramvaya Destek Yüzde 85,45

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar