darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3163
EURO35.1293
ALTIN2293.3

Starpet’te Yıl Sonu Hedefi 300 İstasyon

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Starpet’te Yıl Sonu Hedefi 300 İstasyon
Abone ol
Starpet’in 2014 hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, halen 242 olan istasyon sayısını yıl sonuna kadar 300’ün üstüne yükselteceklerini söyledi. Okalin, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi metropollerin yanı sıra Ege, İç Anadolu ve Marmara Bölgelerindeki istasyon yatırımlarına ağırlık vereceklerini belirtti.

Starpet’in cirosunu 2014 yılı sonunda 900 milyon TL’nin üzerine çıkarmayı amaçladıklarını vurgulayan Okalin, “Mevcut bayilerimizin yanı sıra ülke genelinde yıl boyunca sürecek yeni açılışlarla hedeflediğimiz ciroya ulaşacağımıza inanıyoruz. Bayi sayısı bizim için belirleyici bir faktör değil. Her zaman önceliğimiz verimli ve kurum kültürüne uyum sağlamış bayilerle çalışmak oldu ve bu şekilde de devam edecek” dedi.

Depolama tesisi diğer firmalara da hizmet verecek

Yatırımların istasyonlarla sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Okalin, “Depolamaya yönelik yatırımımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adana’nın Yumurtalık ilçesinde hayata geçireceğimiz depolama tesisi projemizde ilk adımı atmak için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın vereceği Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun tamamlanmasını bekliyoruz. Etap etap gerçekleşecek bu projede ilk yıl 30 milyon Dolarlık bir yatırım yapacağız. Sonraki 2 yılda da 60 milyon Dolarlık yatırım yaparak toplamda 90 milyon Dolar tutarında bir projeye imza atmış olacağız. Tesisimiz, Starpet’in yanı sıra diğer firmaların da akaryakıt ve LPG ihtiyaçlarını karşılayacak” diye konuştu.

“İlk çeyrekteki düşüş yıl içinde toparlanır”

2014’ün ilk çeyreğine ilişkin de bir değerlendirme yapan Okalin, “Geçtiğimiz yılın ilk çeyreği ile kıyasladığımızda bir düşüş gözlemlediğimizi söyleyebiliriz. Bu durumun EPDK’nın son dönemki tavan fiyat uygulamasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Seçim sürecinin de etkili olduğu bu dönemin ardından, yılın kalan kısmında hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz. 2014 yılı itibariyle Türkiye’de ilk 20 akaryakıt dağıtıcı firma arasında yer alıyoruz. 2015 sonunda ilk 10 arasında yer almak da hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Starpet’in madeni yağ markası Staroil özelinde gerçekleşen ihracat faaliyetlerine de değinen Okalin, “Yapmış olduğumuz sözleşmeler doğrultusunda bu alanda da hedeflediğimiz büyüme rakamına ulaştık. İhracatımız 2013 yılında  yüzde 15 oranında artış kaydetti. Özellikle Mersin ve Körfez Bölgesi’nde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, ihracat oranımızın yükselmesinde önemli rol oynadı. Halen 19 milyon TL olan ihracat ciromuzda en büyük payı oluşturan ülkeler ise Irak, Gana, Azerbaycan, Angola, Demokratik Kongo, Nijerya, İsrail ve Gürcistan olarak sıralanıyor. Staroil’de madeni yağ üretimimizin yaklaşık yüzde 25’ini ihraç ediyoruz” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Araç Kullanırken Lastiğinizin Sesi Yerine, Kafanızı Dinleyin!Önceki Haber

Araç Kullanırken Lastiğinizin Sesi Yerin...

Kasımpaşa-Sütlüce Tünelinde Işık GöründüSonraki Haber

Kasımpaşa-Sütlüce Tünelinde Işık Göründü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar