darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

“Şoförlük Meslek Standartları Hazırlandı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Şoförlük Meslek Standartları Hazırlandı”
Abone ol
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından ortaklaşa düzenlenen TASBİT toplantılarının 19’uncusu Başkent Ankara’da gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan TŞOF Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu üyesi Fevzi Apaydın,“2008 yılında başladığımız eğitim toplantılarımıza 2009 yılında bölge toplantıları ile devam edilmiştir. Eğitim faaliyetlerimize yeni bir boyut kazandırarak, 2011 yılında ticari araç şoförlerinin en çok kazaya karıştıkları iller başta olmak üzere muhtelif illerde toplantılar düzenlendi. Şoför esnafı, ülkemiz ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. Şehir içi, şehirlerarası, uluslararası yük ve yolcu taşınmasında, öğrenci ve işçi servis araçlarının kullanımında çalışan şoförlerin oranı % 80’dir.  Geriye kalan % 20’si ise mal sahipleridir. Bu nedenledir ki, şoförlerin meslek eğitimi ve meslek standartlarının belirlenmesi çok önemlidir” dedi.

-“ŞOFÖRLÜK MESLEK STANDARTLARI HAZIRLANDI”

En önemli hedeflerinin  “Şoförlük Meslek Standartlarının” hazırlanması ve uygulanmaya konulması olduğunu anlatan Fevzi Apaydın, “Mesleki Yeterlilik Kurumu ve TESK ile birlikte yaptığımız çalışmalar kapsamında hazırlanan şoförlük meslek standartları kabul edilmiştir. Bu kapsamda ‘Taksi, Minibüs, Kamyon, Okul Servis Aracı, Kamu Personeli Servis Aracı Şoförlükleri ile ilgili meslek Standartları yapılmış ve hazırlanan taslaklar kabul edilmiştir. Kabul edilen bu taslakların Resmi Gazetede yayımı beklenmektedir. Karayollarında yapılan iyileştirmeler, teknolojinin gelişmesine paralel olarak kullanılan araçların değişmesi ve son yıllarda bölünmüş yol yapımına ağırlık verilmesi, vatandaşlarımıza hizmetin daha hızlı, daha ekonomik ve daha konforlu ulaşmasını sağlamıştır” diye konuştu.

-“SİGORTALAR BELİMİZİ BÜKÜYOR”

Olumlu gelişmelere paralel olarak taşımacı esnafının ekonomik olarak aynı ölçüde büyüyemediğini kaydeden Apaydın konuşmasını şöyle sürdürdü, “Günümüzde her sektörde yaşanan ekonomik sıkıntı, iş hacminin gittikçe küçülmesi, pek çok maliyet giderleri ve en önemlisi de akaryakıta yapılan zamlar ve ne olduğu bilinmeden zorunlu trafik sigortalarının kıyaslanmayacak şekilde artması, aracın arkasından yazılan cezalar ile vergi yükü altında boğuşan esnafımız, büyük firmalarla rekabet edemez hale gelmiştir. Bu da esnafın gittikçe küçülmesine ve hatta pek çok taşımacının mesleğini terk etmesine neden olmuştur. Yasaların getirdiği yükümlülükler büyük şirket ve firmalar baz alınarak belirlendiğinden, esnafın bunları yerine getirmesi ve sürekli değişen uygulamaları takip edebilmeleri mümkün bulunmamaktadır. Ayrıca, mesleki faaliyetimizi yürütürken birbirinden farklı pek çok mevzuata uymak durumunda olmamız, yasal düzenlemelerde kazanılmış hakların korunmaması, her seferinde mevcut ekonomik durumu zorlaştırıcı yeni düzenlemelere yer verilmesi de esnafımızın mağduriyetine neden olmaktadır. Bu sebeple; öncelikle şoför ve nakliyeci esnafımızın, kazanılmış haklarının korunması için yaptığımız çalışmalara destek verilmelidir.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pasaport Göz KamaştıracakÖnceki Haber

Pasaport Göz Kamaştıracak

Peugeot'dan Ekim Ayının Son FırsatlarıSonraki Haber

Peugeot'dan Ekim Ayının Son Fırsatları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar