İstanbul
DOLAR32.5145
EURO34.6111
ALTIN2499.3

Şoför Dayanışması Çığ Gibi Büyüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şoför Dayanışması Çığ Gibi Büyüyor
Abone ol
İstanbul'da Çalışan Halk Otobüsü Şoförleri, Kendi Aralarında Dayanışma Ve Yardımlaşmayı...

İstanbul'da Çalışan Halk Otobüsü Şoförleri, Kendi Aralarında Dayanışma Ve Yardımlaşmayı Sağlarken Eğitim Seviyelerini De Yükselterek Vatandaşa Daha İyi Hizmet Verebilmek  Amacıyla Kurdukları Dernek Çatısı Altında Toplanıyor. Yeni Oluşuma İlgi Büyük. Şimdiden Derneğin Üye Sayısı 500'e Yaklaştı.

 

İstanbul'da özel halk otobüslerinde çalışan şoförler birbirlerine sahip çıkmak için ilk adımı attı. Bir taraftan kendi aralarında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak bir taraftan da üyelerinin bilgi birikimini arttırarak vatandaşa daha kaliteli hizmet vermek ve iş kazalarının önüne geçebilmek için dernek çatısı altında toplanmaya karar verdiler. Bu amaçla geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde "İstanbul Özel Halk Otobüsü Şoförler Dayanışma ve Eğitim Derneği" nin temeli atıldı. Özel halk otobüsü şoförlerinin yanı sıra Otobüs A.Ş. bünyesinde çalışan meslektaşları da derneğe büyük ilgi gösterdi ve şimdiden üye sayısı 500'e dayandı. Merkezi Ümraniye Doğanevler Mahallesi'nde bulunan dernek gelen daha iyi hizmet verebilmek için Avrupa yakasında da şube açmaya hazırlanıyor.

 

ACI DENEYİMLER SONUCU ORTAYA ÇIKTI

Oluşumun yaşadıkları acı deneyimlerin ardından ortaya çıktığını söyleyen, 18 yıllık halk otobüsü şoförü Dernek Başkanı Salih Bayır "Laz Ziya lakaplı çok sevdiğim arkadaşım Ziya Yılmaz'ın bir süre önce direksiyon başında akciğeri patlamış. Hastaneye yatıp tedavi gördükten bir hafta sonra ben haberini alabildim. Yine Soner Ayar isimli şoför arkadaşımın annesi vefat ediyor üç gün sonra haberi bize geliyor. Başka bir arkadaşımız kaza sonucu ceza evine düşüyor biz aylar sonra duyabiliyoruz. Yaşadığımız bu olaylar bizi düşündürdü. Her gün yüz yüze baktığımız arkadaşlarımızın zor günlerinde yanlarında olmamız gerekmez mi? Bu insanların ihtiyaçlarını kim karşılayacak? Bizler günübirlik yevmiye ile çalışan insanlarız. Çalışmadıkları dönemler arkadaşlarımız parasızdır. İlk etapta kendi aramızda dayanışmayı ve yardımlaşmayı sağlamak amacıyla arkadaşlarımızla bir araya gelerek derneğimizin temellerini attık" diyor.

 

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Dernek olarak eğitime önem verdiklerinin altını çizen Salih Bayır "Aracımıza binen insanlara annemiz, bacımız, kardeşimiz, babamız gibi davranmalıyız. Hak ettiğimiz parayı alabilmek için mesleğimizin gereklerini en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Trafik Şube Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştük. Gerekli eğitimleri arkadaşlarımıza vereceğiz." diyor.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN SANDIK KURACAĞIZ

Bunun yanında bir hastane ile anlaşarak tüm üyeleri check up dan geçirmek için çalıştıklarını söyleyen Salih Bayır dernek adına üyelerinin sorunlarını çözmek için iki avukat tuttuk, bir avukat da yakında ekibe katılacak. İhtiyacı olan arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için bir sandık kuracağız, diyor.

 

İSTANBUL'DAKİ BÜTÜN HALK OTOÜSÜ ŞOFÖRLERİ

İstanbul'da hizmet veren bütün halk otobüsü şoförlerine kapılarının açık olduğunu belirten Başkan Salih Bayır "Bizler can taşıyoruz. Üstesinden tek başına gelemediğimiz, kafamızı rahat bırakmayan problemlerle verimli olamayız. Yaşadığımız sıkıntıları el birliği ile aşabilmek için bütün arkadaşlarımızı derneğimize bekliyoruz" diyor.

 

 

ŞOFÖRLERİN KÖTÜ GÜN DOSTU

Amaçlarının öncelikli olarak dayanışmayı sağlamak olduğunu belirten Dernek Başkan Yardımcısı Süreyya Mut "Maalesef bugüne kadar birçok arkadaşımız çeşitli kazalara, karıştılar. Mal sahibi olan arkadaşlar o an için kısa bir yardımda bulundular ama sonrasında ne cezaevindeyken ne de sonrasında ailesine herhangi bir destekte bulunmadılar. Biz arkadaşlarımıza bu desteği sağlamak istiyoruz" diyor.

 

ESNAFLAR DA KAZANACAK

Derneğin şoförlerin yanı sıra esnaflara da büyük yararının dokunacağını söyleyen Süreyya Mut "Herkesin otobüs şoförü olamayacağına inanıyoruz. Ancak direksiyon başında mesleğe uygun olmayan şoförleri de görüyoruz. Bunlar maddi manevi zarara yol açıyor. Raporlar geliyor, kaza yapıyor, mal sahibinin sigortası, kaskosu bozuluyor. Bu zararları biz karşılayalım dedik. Mal sahiplerine bir zararınız dokunmasın diye düşündük. Eğitim vererek oluşabilecek kötü durumların önüne geçeceğiz. Bunlar mal sahiplerine maddi bir yük getiriyor. Çoğu arkadaşımız iyi niyetli olmasına rağmen bazı şeyleri yanlış yapıyor. Yolcuların ve mal sahiplerinin bu konularda şikayetleri eğitim yoluyla çözülecektir" diyor.

 

DOĞUMDA VE ÖLÜMDE YAN YANA OLALIM

Arkadaşlarımızın eğitim seviyesini yükseltirken refah düzeyini de nasıl arttırabiliriz diye düşündüklerini belirten Süreyya Mut "Bir vakıf kurabiliriz. Maddi imkansızlıklar nedeniyle okutamadığımız bir çok çocuğumuzu okutabiliriz ve gurur duyarız bundan. Doğumda ve ölümde yan yana olalım. Dayanışma ve yardımlaşmayı böylece sağlayabiliriz.İlerde derneğimize gelir getirecek çalışmalarımızda olacak" diyor.

 

CANAVAR OLARAK GÖRMEYELİM

İş stresinden dolayı çalışma ortamında birbirleriyle selamlaşmayan arkadaşlar olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Nurettin Doğan "Günde bin kişiyle temas kurduğumuz halde kendi içimizde birbirimizi canavar olarak görüyoruz. Çoğu arkadaşımız önündeki, arkasındaki araçla konuşmuyor. Biz küslükleri de ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" diyor.

 

YANLIŞ ANLAYANLAR OLDU, ÇOK ÜZGÜNÜZ

Derneğin tek amacının kendi aralarında birlik ve beraberliği sağlarken hizmet kalitesini de arttırmak  olduğunun altını çizen Nurettin Doğan "Ancak bizden kaynaklanan bir sorun oldu herhalde ki derdimizi tam anlatamadık ve bazı arkadaşlar yanlış analiz ettiler. Bizim işverenlerimize karşı bir cephe almamız söz konusu olamaz, onların ekmeğini yiyoruz. Özulaş yönetiminden bu anlamda anlayış beklerdik. Bu konuda çok üzgünüz" diyor.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halil Kadife: Halk Otobüslerinin Sorunu ÇokÖnceki Haber

Halil Kadife: Halk Otobüslerinin Sorunu...

İstanbul Ticaret Odası: 2918 ve Ukome'de Değişime Sıcak İndirimli Yakıta MesafeliSonraki Haber

İstanbul Ticaret Odası: 2918 ve Ukome'de...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar