darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

Sincan Metrosu Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sincan Metrosu Açıldı
Abone ol
Başkent trafiğini daha da rahatlatacak, kent içi ulaşıma yeni bir soluk kazandıracak Batıkent-Sincan metro hattı, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Özellikle Sincanlıların büyük bir heyecan içinde beklediği yeni metro hattının açılış törenine Türkiye’nin zirvesi damgasını vurdu.

Açılış sonunda Sincanlılara bir de müjde vardı. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün isteği üzerine Sincan Metrosu’nun yeni açılan Sincan-Batıkent bölümü 1 hafta ücretsiz hizmet verecek.

Sincanlılar, şehir merkezine daha hızlı bir ulaşım imkanı sunacak yeni metrolarına kavuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve yüzde 71.78’lik gerçekleşme oranı, 216 milyon (trilyon) liralık yatırım ile 2011 yılında Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı’na devredilen metro muhteşem bir törenle hizmete girdi.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, bakanlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, bürokratlar, meclis üyeleri ile çok sayıda Başkentli katıldı.

VATMAN KOLTUĞUNA CUMHURBAŞKANI GÜL OTURDU

Açılış töreni öncesi metronun ilk seferinde sürüş kabininde de Türkiye’nin zirvesi vardı. Vatman koltuğuna Cumhurbaşkanı Abdullah Gül otururken, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Rajoy ile Başkan Gökçek kabinde Cumhurbaşkanı Gül’e eşlik etti. İlk seferde Mesa durağında başlayan yolculuk, Harikalar Diyarı’ndaki Devlet Mahallesi durağında sona erdi.

Sincan-Batıkent Metro hattının ilk seferi Harikalar Diyarı Amfi Tiyatro’da açılışı bekleyen binlerce Başkentliye de canlı yayınla ulaştırıldı. Metronun hareketiyle amfi tiyatroyu dolduran Başkentliler alkışlarla eşliğinde büyük bir sevinç ve coşku yaşadılar.

Açılış töreni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın tanıtım filmi ve ardından Türkiye ile İspanya Milli Marşlarının okunmasıyla başladı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: ANKARA İÇİN TARİHİ BİR GÜN

Başbakan Erdoğan da konuşmasına “Bugün Ankara için yine tarihi bir günü, tarihi bir anı hep birlikte yaşıyoruz. Bu tarihi anı bizimle paylaşan İspanya Başbakanı değerli dostum Mariano Rajoy ve heyetine şahsım milletim adına yürekten şükranlarımı sunuyor, ülkemize başta Sincan’a hoş geldiniz diyorum”sözleriyle başladı.

Konuşmasını metro çalışmalarında emeğe geçenlere teşekkür ederek sürdüren Başbakan Erdoğan, “İspanya firması Comsa, Türkiye firması Alarko, İtalya’dan Ansaldo’ya, bu şirketlerin tüm yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ankara metrolarını başlatan ve belli bir aşamaya kadar getiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve değerli başkanımız Melih Gökçek Beye, metroyu tamamlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza ve değerli mesai arkadaşım yaklaşık 11 yıl beraber çalıştığımız Binali Yıldırım beye, şu anki bakanımız Lütfü Elvan Beye, emeği geçen mimar, teknisyen ve tüm işçi kardeşlerime, şahsım, ülkem ve milletim adına özellikle şükranlarımı ifade ediyorum”diye konuştu.

-METRO BİR HAFTA ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

Marmaray’ın açılışında vatandaşların bu önemli hizmetten faydalanması için bir süre ücretsiz olması teklifinde bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül,  “Şimdi de aynı teklifi ‘Sincan- Batıkent metrosu bir süre ücretsiz olabilir mi ?’ diye yapıyorum, Sayın Başbakan ve Sayın Belediye Başkanına… Herhalde Ankaralılar ve Sincanlılar için de böyle bir şey düşünürsünüz” dedi.

Cumhurbaşkanının teklifi üzerine Sincan Metrosu’nun yeni açılan Sincan-Batıkent bölümü bir hafta süresince ücretsiz hizmet verecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Trafik Dedektifleri” İçin İlk Ders Zili ÇaldıÖnceki Haber

“Trafik Dedektifleri” İçin İlk Ders Zili...

Cıtroën’le Fırsat Bu Şubat!Sonraki Haber

Cıtroën’le Fırsat Bu Şubat!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar