darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9

“Silivri Metrosunu Projelendiriyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Silivri Metrosunu Projelendiriyoruz”
Abone ol
Silivri’de vatandaşlarla buluşan Başkan Kadir Topbaş, ilçeye dönemlerinde 925 milyon TL yatırım yaptıklarına dikkat çekerek, “Projelendirme çalışmalarını yaptığımız metroyla Silivri İstanbul’un merkeziyle buluşmuş olacak” dedi.

İftar sonrası Silivri sahilinde vatandaşlarla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlarla sohbet etti. Silivrililerin Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Başkan Kadir Topbaş, medeniyetler kurmuş bir milletin mensupları olarak İstanbul’u mutlu insanların yaşadığı medeni bir şehre dönüştürmek için çalıştıklarını söyledi.

Silivri İBB’ye dahil olduktan sonra ilçeye ve köylerine toplam 925 milyon TL’lik yatırım ve hizmet götürdüklerini hatırlatan Kadir Topbaş, “Altyapıdan ulaşım sistemlerine kadar yatırımlarımız devam ediyor. Hiç unutmuyorum 2005 yılında buradaki sanayi bölgesine 45 günde 18 kilometrelik mesafeden doğalgaz getirdik. Bize mali geri dönüşümünün yıllar sonra olacağını bilerek bu yatırımı yaptık. Çünkü sanayi demek, Türkiye’nin geleceği demekti. Silivrilerin istihdamı demekti. Silivri’nin merkezinde ve köylerinde de doğalgazı yaygınlaştırdık” diye konuştu.

Boğluca Deresi’nde sandallarla gezilebilecek

Boğluca Deresi’yle ilgili, “öyle bir düzenleme yapalım ki sandallar burada dolaşsın. Keyif alınan, nefes alınan bir gezi alanına dönüşsün” dediklerini hatırlatan Başkan Topbaş, derinin üstündeki tarihi köprüyü de düzenleyerek denizin derenin içi kısımlarına kadar girmesini sağlamak istediklerini, ancak projenin yargıya taşındığını söyledi. Gelen ciddi bir yağışta bölgenin selden etkilenmesinden sonra projede dedikleri noktaya gelindiğini aktaran Kadir Topbaş, şöyle konuştu;

“Şu anda deredeki çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Denize döküldüğü noktada 40 metre genişliğe ve 1,5 metre derinliğe ulaşacak dere, E-5’in altında da 85 santimetrelik derinliğiyle içinde sandalların dolaşacağı, etrafında kafelerin olduğu temiz bir su haline gelecek. Düzenlemelerden sonra çocuklarımız, gençlerimiz derenin çevresinde etkinlikler yapabilecek. Şu ana kadar projeye 62 milyon TL harcadık, çevre düzenlemelerine daha da harcayacağız. Silivri için değer diye düşünüyoruz.”

"Metroyu kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz"

İstanbul’a yılsonuna kadar 60 milyar TL yatırım yapmış olacaklarını, bunun bir devlet bütçesine denk olduğunu ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Silivri’ye metro dediğimizde kimsenin hayallerinin bile ulaşamayacağı bir şeyi ifade ettik. Bunu ancak biz yaparız ve adımlarını atıyoruz. Projelendirme çalışmalarını yapıyoruz. Metroyla Silivri yazlık bir sayfiye yeri olmaktan çıkacak, İstanbul’un merkeziyle buluşmuş olacak. Sizlerden aldığımız destekle bunu süreleri de kısaltarak hayata geçirmek istiyoruz. Belediye olarak kaynaklarımız ve borçlanma imkanlarımız var. Yıllık bütçemizi yüzde 98 oranında gerçekleştiriyoruz. Kamu kuruluşu olarak özel sektörde bile zor olan bir şey başarıyoruz. Çünkü kaynaklarımızı doğru kullanıyoruz.”

İBB’nin Silivri’ye yaptığı yatırımların detaylı olarak yer aldığı kitapçığı vatandaşlara tavsiye eden Başkan Topbaş, “Lütfen okuyunuz, bunlar sizlerin kaynaklarıyla yapılmış işler. Ve yarın bunların hesabını sandıkta bize sorun. Bunun hesabını vermeye hazırız. Şu Silivri’ye yaptığımız yatırımları ilçe belediyesi kendi bütçesiyle yüzyılda yapamazdı” dedi.

Marmara sahilleri biyolojik arıtmayla atık sulardan kurtuluyor

İstanbul’un bütün sahillerinde olduğu gibi Silivri’nin de derelere, denizlere akan atıksularını ileri biyolojik arıtmalarla temizlemenin adımlarını attıklarını hatırlatan Kadir Topbaş, “Yerin 22 metre, denizin 8 metre altından dev tüneller inşa ederek atıksuları, ihalesi yapılacak olan Selimpaşa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne bağlıyoruz. 22 kilometrelik kanal kazıları bitmek üzere. Bir gram pis su denizlere ve derelere girmeyecek. Ambarlı’da yaptığımız ileri biyolojik arıtma tesisi de devreye girdi. 2,5 milyon insanın yaşadığı Bahçeşehir, Başakşehir, Hadımköy, Avcılar’dan aldığı bütün atıksuları biyolojik arıtıyor. Birileri kirletti, biz temizliyoruz. Şu anda Silivri’nin bütün sahilleri denize girilemeyecek kadar kirli. Marmara sahillerini tertemiz yapacağız. Çevrecilik bu demek, gelecek bu demek” şeklinde konuştu.

“Siyasi görüşlerimiz, kültürlerimiz, hatta inançlarımız farklı olabilir. Ama insanız ve beraberiz. Birbirimizi sevmeliyiz, toplumdaki barış buradan geçiyor” diyen Topbaş, “Her şey ülkemiz için, vatan için, bayrak için, değerlerimiz için… Bunun için varız, makamlar geçici. Yaptıklarımız, hizmetlerimiz geriye kalacak. İstiyoruz ki engellenmesin. Bu şehre yaptığımız işler ortada. Hizmet heyecanımız ve sorumluluğumuz var. Yari güzel olanın gözüne uyku girmezmiş. Benim yarim İstanbul…” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hazar’ın “İnci"si Yalova’dan Yola ÇıktıÖnceki Haber

Hazar’ın “İnci"si Yalova’dan Yola Çıktı

Başkente Toplu Taşıma TeleferiğiSonraki Haber

Başkente Toplu Taşıma Teleferiği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar