darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4

Shell’e Uluslararası “Stevie Ödülü”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Shell’e Uluslararası “Stevie Ödülü”
Abone ol
Gerçekleştirdiği önemli eğitim etkinlikleri ve örnek faaliyetlerle Türkiye’de yol emniyeti bilincinin artması için yoğun emek harcayan Shell & Turcas, Stevie International Business Awards’un “Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” kategorisinde ödül kazandı.

İş dünyasının prestijli ödülleri arasında yer alan 10.cu Stevie International Business Awards’ta bu yıl 50 ülkeden 3 bin 300’ü aşkın çalışma değerlendirildi. Değerlendirmeyi uluslararası iş dünyasından 250’nin üzerinde yönetici yaptı. Çok sayıda adayın yer aldığı “Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” kategorisinde Bronz Stevie Ödülü Shell & Turcas’a verildi.

Shell & Turcas, yol emniyeti konusunda toplumsal bilincin artmasına yönelik yürüttüğü önemli çalışmalar nedeniyle ödüle layık görüldü. Ödüller, 14 Ekim 2013 tarihinde Barselona’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

“Shell için yol emniyeti en önemli öncelik”

Shell & Turcas Kurumsal İletişim Müdürü Yankı Özkan Yıldırır yol emniyeti konusunda uluslararası ödüle layık görülmenin gurur verici olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Elde ettiğimiz başarı nedeniyle şirketimiz, müşterilerimiz ve ülkemiz adına çok mutluyuz. Stevie Awards, her yıl dünyanın en önemli şirketlerinin aday olduğu bir organizasyon. Bu uluslararası platformda kazandığımız onur verici ödül, yol emniyeti bilincini geliştirmek için gösterdiğimiz çabaları ve tüm operasyonlarımızda emniyete verdiğimiz önemi ortaya koyuyor. 90’ıncı yılımızı kutladığımız bu sene böyle güzel bir ödüle layık görülmek, yol emniyeti çalışmalarımıza ilişkin heyecanımızı daha da artırıyor.”

Shell 96 bin kişiye yol emniyeti eğitimi verdi

Shell & Turcas yol emniyeti konusunda kapsamlı ve etkin çalışmalar yürütüyor. Shell & Turcas, taşımacılık sektöründeki şirketlerle işbirliği içinde, standartlar belirlenmesine, beceri ve kaynakların paylaşılmasına katkı sağlıyor. Ayrıca hükümetlerin yol emniyetini artırıcı mevzuatlarını daha da geliştirmeleri, taşıtlar ve sürücülere yönelik geçerli emniyet standartlarını yükseltmeleri için sektör paydaşlarıyla işbirliği yapıyor.

2006’dan bu yana “Emniyet Günü” etkinlikleri düzenleyerek, emniyet kemerinin hayati önemi, güvenli sürüş gibi konularda çalışanları ve müşterilerine yönelik farkındalık çalışması gerçekleştiriyor. Her yıl dünyada 1.3 milyon kişinin ölümüne ve 50 milyon kişinin yaralanmasına yol açan trafik kazalarındaki kayıpların azaltılması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü’nün 2010 yılında başlattığı “Yol Emniyeti 10 Yılı” programına da destek sağlıyor. Shell bu kapsamda Türkiye’nin farklı noktalarında etkinlikler gerçekleştirerek son iki yılda 96 bin kişiye yol emniyeti eğitimi verdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen Trafikte Sorumluluk Hareketi’ne destek vererek Ulusal Kurumsal Trafik Güvenliği Deklarasyonu’nu imzaladı. Aynı zamanda Shell, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün işbirliğiyle 11 milyon çocuğa ulaşmayı hedefleyen “Trafik Çocuk” adlı internet sitesine, çocuklarda yol emniyeti bilincini artırmak amacıyla destek veriyor.

Shell, Kocaeli Güvenli Trafik Projesi’nin ortağı

Kocaeli’de yürütülen Güvenli Trafik Projesi’nin ortağı olan Shell & Turcas bu projede emniyetle ve valilikle işbirliği yapıyor. Kocaeli Valiliği, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Dünya Sağlık Örgütü’nün iş birliği ve Shell’in desteğiyle bu yıl Mayıs ayında başlatılan “Güvenli Trafik Projesi” ile emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması ve hız sınırlarına uyulması hedefleniyor. Bu kapsamda ilçenin farklı yerlerinde devrilme ve çarpma simülatörü ile emniyet kemerinin hayati önemi deneyimletiliyor. Ayrıca ilkokul öğrencilerine yol emniyeti eğitimi veriliyor. Shell Haziran ayı içinde 10 okulda 1000 öğrenciye gönüllüler tarafından eğitim verilmesini sağladı. Önümüzdeki dönemlerde sürücü kursu öğretmenlerine de yönelik eğitimler verilmesi planlanıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Armutlu Ralli ile TanışıyorÖnceki Haber

Armutlu Ralli ile Tanışıyor

Emirates Tayvan’a UçacakSonraki Haber

Emirates Tayvan’a Uçacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar