İstanbul
DOLAR32.5909
EURO34.8782
ALTIN2432.4

Sektör Temsilcileri Engelli Yasasını Görüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sektör Temsilcileri Engelli Yasasını Görüştü
Abone ol
Son çıkan torba yasa gereğince şehirlerarası otobüslerin ve sehiriçi servislerin tamamının engelli taşımaya uygun olma kapsamına alınması ve 7 Temmuz 2018 tarihinde sona erecek olan geçiş dönemine kadar bazı ek yükümlülüklerin getirilmesi sektörün en önemli gündem maddesi oldu.

Sektör temsilcileri , Kalyon Hotel’de toplanarak, yasanın uygulanmasında yaşanılacak aksaklıkları ve düzenlemedeki eksiklikleri görüştü. Toplantıya; TOF Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, OSD Genel Sekreteri Prof. Dr. ErcanTezer, TOFED Genel Başkan Yardımcısı Metin Tırış, Genel Sekreter Mevlüt İlgin, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hasan Yüksel Kurnaz ve Adnan Değirmenci, TOF Genel Başkan Yardımcıları; Sümer Yığcı ve Tahsin Yücefer,  Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Öksüz ve Nusret Ertürk, İSTAB Başkan Yardımcısı Ali Bayraktaroğlu, TÖHOB Genel Sekreteri Onur Orhon, TOFED Genel Müdürü Mevlüt Bayrak katıldı.


Yasa çıkarılmadan önce ilgili bakanlıklardan ve sektördeki sivil toplum kuruluşlarından görüş alınmadığını ve istişare mekanizmasının işletilmediğini belirten TOF Genel Başkanı Mustafa Yıldırım; “Yasada önemli eksiklikler var, uygulamada da önemli sorunlar ortaya çıkaracak özellikleri içinde taşıyor. Öncelikli olarak şunun altını çizelim; biz sektör olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk, bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz. Burada sorun onlarla ilgili değil, düzenlemedeki yanlışlıklarla ilgili. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu şekilde bir düzenleme yok. Biz düzenlemedeki yanlışlıkların giderilmesini istiyoruz” dedi. Sektörün her zaman çözüm odaklı hareket ettiğini vurgulayan TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan işbirliği ve diyalog yoluyla meselenin çözüleceğine inandıklarını sivil toplum kuruluşlarının da bu yönde gerekli gayreti göstereceğini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Michelin’in Yeni Kış Lastiği Alpin 5Önceki Haber

Michelin’in Yeni Kış Lastiği Alpin 5

Havaş Engelleri Engelsiz Yolculuklar İçin KaldırıyorSonraki Haber

Havaş Engelleri Engelsiz Yolculuklar İçi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar