darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3822
EURO35.0188
ALTIN2325.8

ŞEHRİN DOĞUSU DÜZENLENİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ŞEHRİN DOĞUSU DÜZENLENİYOR
Abone ol
Samsun Hafif Raylı Sistem Ulaşım Genel Müdürlüğü (SAMULAŞ)’ta Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a toplu ulaşım hizmetleri ve yatırımlarla ilgili brifing verildi.

SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, brifinginde Başkan Yılmaz’a Gar Kavşağı-Tekkeköy arasında hizmet verecek ilave hat çalışmalarında gelinen son durumla ilgili bilgi aktardı.

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak ile Büyükşehir Belediyesi Meclis AK Parti Gurup Başkan Vekili Nihat Soğuk da katıldı.

Yapımı devam eden Gar-Tekkeköy Hafif Raylı Sistem Hattı Uzatım Projesi 2. etap raylı sistem doğu hattı simülasyon programıyla ilgili görüş alış-verişinde bulunulan brifingde Genel Müdür Kadir Gürkan, yerli tramvay üreticisi Durmazlar A.Ş. firmasının yürüttüğü 8 adet hafif raylı sistem aracının tasarım ve imalat çalışmaları aşamasında tramvayların ömür testlerinin yapıldığını, iç trim seçimlerinin tamamlandığını, imalatın ise devam ettiğini söyledi. SAMULAŞ A.Ş. ekiplerinin ilave hattın üzerinde çalıştığını ifade eden Genel müdür Gürkan, toplantıda işletim simülasyonlarının değerlendirildiğini, ilave açılacak olan Ring güzergahları ve çalışma modelleri üzerinde Başkan Yılmaz ile görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Geçen yıl 17 milyon 405 bin yolcu taşıyan Samsun Hafif Raylı Sistemi’nin ilave hattın tamamlanmasıyla birlikte Samsun’un doğu ile batısını birleştireceğinin altını çizen Gürkan, Samsun halkına çağdaş toplu taşım imkanı sunmaya devam edeceklerini vurguladı. Gürkan, mevcut hafif raylı sistem hattında bulunan hemzemin geçişlerini daha konforlu hale getirebilmek için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince baskı beton uygulamaları yaptıklarını, bunun neticesinde de 2014 yılı hemzemin geçitlerde meydana gelen maddi hasarlı kaza oranlarının 2015 yılında yüzde 40 oranında azalış gösterdiğini bildirdi.

HERŞEY HALKIMIZIN KONFORU İÇİN

Samsun Büyükşehir Belediyle Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise hafif raylı sistem ulaşımının, halkın büyük beğenisini kazandığını hatırlatarak, “Şehir içi toplu ulaşım sisteminde yolculuk konforunu yükseltmeye yönelik yaptığımız yatırımlarımız ve hizmetlerimizin vatandaşlarımızı memnun ettiğini görmek, en büyük mutluluğumuzdur. Bu yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. İlave olarak Gar-Tekkeköy kavşağı arasını 10.10.2016’da hizmete alıyoruz. Raylı sistem ulaşımı, Atakum’da nasıl bir modern şehir meydana getirmişse, ilave hattın da doğu güzergahına kent estetiği açısından çeki düzen vereceğine inanıyoruz. İlerleyen zamanlarda da inşallah hatlarımızı daha da uzatarak, bu konforlu ulaşımla tanışan insanlarımızın sayısını artıracağız. “ şeklinde konuştu.

HALKIMIZ DOĞRU OLANI BENİMSİYOR

Sistemin başarıya ulaşmasında halkın yaşam konforunu ve kalitesini yükselten bir hizmet olmasının büyük katkısı olduğuna da değinen Başkan Yılmaz, “Şehrimizde modern bir ulaşım modeli olan raylı sisteme kavuşanların sayısı ilave hat ile birlikte daha da artacak.  Geldiğimiz noktada raylı tramvay taşımacılığı artık kentimizin vizyonunu değiştirmiş ve benimsenmiştir. Yolcu sayıları, ilerleyen zaman içinde daha da artacağını gösteriyor. Şuan 21\'e ulaşan tren sayımız bile yolcu kapasitesini karşılamakta zorlar hale geliyor. Yeni hattımıza da 8 yeni trenimiz hizmet verecek. Şimdi de bunun heyecanını yaşıyoruz. Kentimizin yaşamı yeni bir düzene, şekle ve formata kavuşuyor. Tramvay ile birlikte şık ve modern otobüslerle yapılan seferlere olan ilgi de halkımız için doğru olanı yaptığımızı gösteriyor.  Her şey, daha mutlu bir gelecek için.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İZMİR\'DE ULAŞIM TARİHİNE YOLCULUKÖnceki Haber

İZMİR\'DE ULAŞIM TARİHİNE YOLCULUK

ULAŞTIRMA PLATFORMU 8 MARTTA HAYATA GEÇİYORSonraki Haber

ULAŞTIRMA PLATFORMU 8 MARTTA HAYATA GEÇİ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar