İstanbul
DOLAR32.5273
EURO34.8894
ALTIN2484.1

Samsun'da Ulaşım Masaya Yatırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun'da Ulaşım Masaya Yatırıldı
Abone ol
Samsun'da Canik Belediyesi ve SASEMDER işbirliğiyle Ulaşım ve Trafik Çalıştayı düzenlendi.

Canik Belediyesi ile Samsun Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi Derneği (SASEMDER) işbirliğiyle 'Ulaşım ve Trafik Çalıştayı' düzenlendi. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, AK Parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, ilçe şoförler odalarının başkanları, özel halk otobüsleri, minibüs ve dolmuş hatlarının temsilcileri ile deniz, hava, demir yolları kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, "Ulaşım herkes içindir, tercih halkındır. Şehrimizde kent için ulaşımda hafif raylı sistem, belediye otobüsleri, minibüsler, dolmuşlar, taksiler ve servis araçları kullanılmaktadır. UKOME almış olduğu kararlar ile toplu taşıma araçlarının güzergahlarını ve adetlerini belirler. Bir şehrin sosyal gelişmesi için ulaşım çok önemlidir" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehrin ulaşımında en önemli şey işyerlerine ulaşımdır. Bir insan sorunu kimle yaşıyorsa çözümü ondadır. Ortak akıl nedir? Ortak akıl bu işi sorun yaşayanlarla çözmektir. İnsanların sorun yaşadıkları alanlardaki meslek temsilcileriyle sorunları onlarla görüşerek çözmektir. Ulaşımla alakalı şoför esnaflarının düşüncelerini önemsiyoruz. Bu bakımdan bugün bu çalıştayın yapılması çok önemli. Yapılan çalıştay bir kitap haline gelecek ve sorunların çözümünde yol gösterici olacak" diye konuştu.

Ulaşım ve ekonominin iç içe olduğuna işaret eden Başkan Genç, şunları söyledi:

"Ticarette bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda sadece 427 milyon dolarlık bir ihracatımız var. Sosyo ekonomik gelişmişlikte 33. sıradayız. Hükümetten kimse bir şey beklemesin. Hükümet Samsun için yapacağını yapmıştır. Değişen dünya ekonomisi büyük avantajları bulunan şehrimize fırsatlar sunuyor. Samsun Anadolu'ya ve Rusya'ya çok yakın konumdadır. Samsun'a acil olarak hızlı yük trenini kazandırmalıyız. İki mavi arasındaki Samsun'un limanı ve hava kargo ulaşımını diğer ulaşım ağlarıyla beslemeliyiz. Samsun-Irak demiryolunu mutlaka hayata geçirmeliyiz. Bunları yaptığımızda uluslararası bir şehir olan Samsun'da, esnafımız da, şoförlerimiz de, ticaretçilerimiz de büyüyecektir."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ulaşımda Devrim ProjelerÖnceki Haber

Ulaşımda Devrim Projeler

Ahmedinejad Halk OtobüsündeSonraki Haber

Ahmedinejad Halk Otobüsünde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar