İstanbul
DOLAR32.4528
EURO34.502
ALTIN2469.4

Samsun’da Engelli Vatandaşlar Akülü Araç Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun’da Engelli Vatandaşlar Akülü Araç Dağıtıldı
Abone ol
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından Samsun'da yaşayan 15 engelli vatandaşa akülü sandalye dağıtıldı.

Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme, Rehabilitasyon Merkezi ve Kampı içerisinde yapılan akülü sandalye dağıtım törenine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Romatem Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Şen, Omurilik Felçlileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Semra Çetinkaya ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı. İlk olarak araç sahibi olacak engelli 15 kişi ve yanında bulunan aileler yemek yediler. Türkiye çapında çeşitli çalışmalara imza atan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, Samsun’da belirlediği 15 engelli vatandaşın sevincine ortak oldu. Akülü sandalye almaya hak kazanan ve sandalyesini almaya gelen 15 engelli vatandaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da katıldığı teslim töreninde sevinç yaşadılar.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından 15 engelli vatandaşa akülü araç teslimatı yapıldığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "İnsanların yüzündeki tebessümü yaşama tutunma çabasını birlikte görüyoruz. Allah'ım sahip olduğumuz şeylerin kıymetini bilmeme durumuna bizi düşürmesin. Arada sırada insan nelere sahip olduğunu, ne kadar Allah'ın bahşettiği büyük nimetler içerisinde yaşadığını, bu tür kompozisyonlar içerisinde, bu tür ortamlar içerisinde olduğunu da daha iyi anlıyor. Onlara acımak değil, onlar için yapılması gerekenleri asla ihmal etmemek ve empati yaparak onların hayatının güçlüklerini, bizim sahip olduğumuz kolaylıklarla mukayese etmek gerekir diye düşünüyorum. Biz şehir yöneticileri, biz ülkenin çeşitli kademelerde yönetiminde rol almış olan kişiler, insanımızın böylesine engelli duruma düşmüş olanların yaşamını da gerek ekonomik gerek sosyal kültürel, gerekse psikolojik ve sosyolojik boyutta nelere ihtiyaçları olduğunu görüp ve bu görsel tespitlerimizi de, hayata geçirmeye dönük hassasiyetler içerisinde olmamız lazım. Burada ne kadar iyi bir iş yaptığımızı, bu engelli terapi merkezinin ne kadar gelecekte önemli bir işlev göreceğini ve fonksiyon yerine getireceğini daha iyi gördüm" dedi.

İstanbul’dan gelen 30’a yakın Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği mensuplarını Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme, Rehabilitasyon Merkezi ve Kampı’nda misafir ettiklerini söyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "İstanbul’dan 30’a yakın engelliyi burada misafir ediyoruz. Burada 4 gündür kamp yapıyorlar. Burası bir terapi merkezi, İstanbul’da dahi omur ilik felçlileri buradaki alt yapı olanaklarını tespit etti. Ve bir araçla onlar buraya geldiler ve 4 gündür burada misafirimiz oluyorlar" diye konuştu.

Akülü araç almaya hak kazanan engelli vatandaşlar ise çok mutlu olduklarını ifade ettiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfalı Kadınlardan Başkan Zolan'a ZiyaretÖnceki Haber

Şanlıurfalı Kadınlardan Başkan Zolan'a Z...

Anadolujet Tekrar Kocaeli’ndeSonraki Haber

Anadolujet Tekrar Kocaeli’nde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar