İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Sahil Otoparkındaki Yeni Dolaşım Planı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sahil Otoparkındaki Yeni Dolaşım Planı
Abone ol
Kocaeli’nde Kentsel donatı ve aktivite alanlarının yaygın bir şekilde hizmet verdiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, fuar alanı ve Ncity AVM çevresinde trafik düzenlemesi yapıldı.

Birçok donatının bulunduğu Salim Dervişoğlu Caddesi koridorunda yoğun bir trafik yükü oluşuyordu. Kent merkezine araçları ile girmek istemeyen vatandaşlar için oluşturulan yaya koridoru ve bölgenin tamamına hizmet veren sahil otoparkı da bu konumda bulunuyor. Şehir içi ve fuar çevresindeki donatılara ulaşmak için otoparkın kullanılması sonucu bölgede bir trafik yoğunluğu oluşuyor. Büyükşehir Belediyesi bu yoğunluğu dağıtmak için bölgede yönlendirme yaparak dolaşım planı oluşturdu.

GİRİŞ ÇIKIŞLARA ÖNEM

Yoğun bir çekim merkezi olan ve her geçen gün taşıt baskısı artan koridorda ve otopark giriş- çıkışlarında trafiğin güvenli ve akıcı seyretmesi için düzenleme yapıldı. Buna göre Carrefour yönünden gelen araçlar Ncity’ye saparak otoparka ulaşabiliyor. Büyükşehir ve Ncity arasında kalan yol Antikkapı yönüne tek şerit olarak işliyor. Ncity’den ve fuar alanından Carrefour yönüne dönüş yapılabiliyor ancak Sekapark yönüne dönüş yasaklandı. Sekapark yönüne dönmek isteyen araçlar Mimar Sinan Köprüsün arkasında balık lokantalarının yanında bulunan çıkışı kullanabiliyorlar. Bu sayede Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinde 2 noktadaki kesişim engellenmiş oluyor. Başiskele ve Gölcük yönüne gitmek isteyen araçlar da fuar içinden geçerek yollarına devam edebiliyor.

BÖLGEYİ 11 BİN KİŞİ KULLANIYOR

Yapılan hesaplamalarda, bölgeye iş günlerinde günlük 11 bin 836 kişi giriş çıkış yapıyor. Bölgeye gün içerisinde yapılan yolculukların çok büyük oranı bir vasıta yardımı ile yapılıyor. Yapılan trafik sayımı neticesinde akşam saatinde otopark bölgesinden çıkan araçların saatteki sayısı 678 olarak belirlendi. Bu araçların yaklaşık yüzde 75’inin doğu, yaklaşık yüzde 25’inin de batı tarafına döndüğü belirlendi. Otopark gölgesine trafiğin en yoğun olduğu anlarda saatte 293 araç giriş yapıyor. Otoparka giriş yapan araçların yüzde 79’u doğu yüzde 21’i ise batı tarafından geliyor.

7 BİN ARAÇ GİRİŞ ÇIKIŞ YAPIYOR

Otopark bölgesine günlük 7 bin araç giriş çıkış yapıyor. Bölgede özellikle otopark çıkışındaki yoğun kesişmelerin önüne geçebilmek ve artan trafik baskısını hafifletebilmek dolaşım planı oluşturuldu. Otopark alanında 2 giriş- 1 çıkış bulunuyor. Yapılan düzenlemeyle Salim Dervişoğlu Caddesi üzerindeki fazla kesişmelerden kaynaklanan trafik yoğunluğunun önüne geçilerek güvenli trafik akışı sağlandı.

YÖNLENDİRMELERE DİKKAT!

Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinde Adalet Köprüsü tarafından gelen araçların otopark girişi kısmında U dönüşü yapmaları kesinlikle yasak. Bu durum trafiğin güvenli seyri açısından önem arz ediyor. Trafik kuralı ihlalleri kazalara neden olabiliyor. Ncity AVM otoparkından Salim Dervişoğlu Caddesine çıkan araçların batı yönüne dönmeleri (Sekapark doğrultusunda) kesinlikle yasaklandı. Bu durum bölgedeki trafiğin güvenli seyri açısından önem arz ediyor. Vatandaşların otopark çıkışlarındaki yönlendirmelere uyması gerekiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da Tarihe Ücretsiz YolculukÖnceki Haber

Şanlıurfa’da Tarihe Ücretsiz Yolculuk

Beykoz Lojistik Yüksekokulu 4.Dönem MezunlarıSonraki Haber

Beykoz Lojistik Yüksekokulu 4.Dönem Mezu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar