İstanbul
DOLAR32.5194
EURO34.822
ALTIN2426.9

Sabiha Gökçen’de “Yeşil Kuruluş” Unvanını Alan İlk Havayolu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sabiha Gökçen’de “Yeşil Kuruluş” Unvanını Alan İlk Havayolu
Abone ol
Pegasus, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye ve insan sağlığına verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve ortadan kaldırılabilmesi için başlattığı “Yeşil Havaalanı” projesi kapsamında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda “Yeşil Kuruluş” unvanını alan ilk havayolu işletmesi oldu.

“Yeşil Kuruluş” olmak için başvurusunu Mayıs 2013’te gerçekleştiren Pegasus; atık yönetimi, doğal kaynak yönetimi ve emisyon yönetimini kapsayan proje şartlarını sağlayarak bu unvanı almaya hak kazandı. Geçen yıla oranla genişleyen filosu ve %22.3 artan misafir sayısına rağmen, özellikle yakıt tasarrufu uygulamaları ile uçuş başına yakıt tüketimini azaltarak, misafir başına düşen karbon salınımını %10 düşürdü ve böylece doğa dostu çalışmaları ilesektörde bir yeniliği daha gerçekleştirdi ve bir başarıya daha imza attı.

“Yeşil Kuruluş” unvanına ilişkin açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, “Türkiye’de havacılık sektöründe değişim yaratan havayolu olarak, başta verimlilik olmak üzere birçok konuda fark yaratan çalışmalara imza atıyoruz. Bunu çevreye duyarlılık alanında yaptığımız çalışmalarla da desteklemekteyiz. Yeşil Kuruluş unvanı, filomuzun daha az yakıt tüketerek daha çevreci bir yaklaşım ve daha güçlü bir performansla uçması için gerçekleştirdiğimiz çevreci çalışmaların başarıyla sürdüğünü bize gösteriyor. Uçaklarımızdaki ağırlıkların azaltılması, yakıt tasarrufu sağlayan operasyonel ve teknik uygulamalar gibi detaylı çalışmalarla genişleyen filomuz ve artan misafir sayımıza karşılık, 2011 ve 2012 yıllarında misafir başına ürettiğimiz karbon emisyonunu ciddi bir şekilde düşürmeyi başardık. Gerçekleştirdiğimiz bu azaltım; rüzgar enerjisi santrali, hidroelektrik santrali, doğalgaz kombine çevrim santrali gibi orta ölçekli bir yenilenebilir enerji kaynağı ile karbon nötrlemeye eşdeğerdir.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MICHELIN İle Daha Fazla Kilometre Ve Daha Düşük Yakıt TüketimiÖnceki Haber

MICHELIN İle Daha Fazla Kilometre Ve Dah...

Allison Tranmission Otobüsler İçin En Son Teknolojileri Transist 2013’deSonraki Haber

Allison Tranmission Otobüsler İçin En So...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar