İstanbul
DOLAR32.4895
EURO34.7684
ALTIN2489.5

S ve T Plakalı Araçların Durumu Masaya Yatırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
S ve T Plakalı Araçların Durumu Masaya Yatırıldı
Abone ol
Şanlıurfa'da her ay düzenlenen UKOME toplantısında S ve T plakalı araçların durumu görüşülerek alt komisyona havale edildi.UKOME toplantısında, servis ve ticari taksilerin vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla sektör temsilcileri ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunuldu.

Şanlıurfa trafiği ile ilgili kararların alındığı toplantıda, Komisyon Başkanı Mahmut Kırıkçı, “Büyükşehir olduğumuz günden buyana Büyükşehir kanunu gereği ulaşım koordinasyon kurulumuz rutin olarak aylık gündemi için yine toplandık. Gündemimizde ağırlıklı olarak “T” plakalı, yani ticari taksi plakalı araçların sayım ve döküm sonucunda hem yaş sınırını doldurmuş yönetmelik gereği, hem de piyasada aktif olarak görev yapmayan T plakalı araçların durumu ile ilgili görüşmeler yapıldı ve alt komisyona havale edildi. Bu konuyla alakalı önümüzdeki günlerde UKOME toplantılarında yönetmeliğe göre karara bağlanacaktır. Bunların önemli kısımlarının yönetmelikçe iptali yönünde karar beklentisi var, yine aynı şekilde “S” plakalıların çekme vergisini alıp geri dönmeyen belli sayıda araç var. Aktif olmayan ve taşıma yapmayan bu araçların durumu ile ilgili durumları görüşüldü ve alt komisyona havale edildi. Alt komisyon çalışmalarını yapıp raporlarını sunacak ve yine büyük beklenti ile bunların iptali yönünde karar alınacak” şeklinde konuştu.

Mahmut Kırıkçı, Halfeti İlçesinde özellikle hafta sonu problem haline gelen trafik yoğunluğu ile ilgili park sorununun ortaya çıktığını bunu da alt komisyona havale ederek değerlendireceklerini belirtti.

Mahmut Kırıkçı, genel olarak otopark ve ulaşım yolu ile ilgili taleplerin varlığına dikkat çekerek, “Şirketlerin petrolleri ve sağlık tesislerinin bunlarla ilgilide alt komisyon çalışmalarını yapıp gerekli raporları hazırlayacaktır. İnşallah bir karara bağlayacağız ve ilimizin trafiği ve ulaşım noktasıyla ilgili rahatlatıcı kararlar alırız” dedi.

Öte yandan Servis araçlarının ve ticari taksilerin belirtilen sıkıntıları için 2 aylık süre verildi ve bu süre zarfında Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Tescil ve Yazı İşleri Şube Müdürlüğü’ne müracaat ederek tüm bilgilendirmeler yapılacaktır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İBB Hurda Motorlu Araçların Alımına BaşladıÖnceki Haber

İBB Hurda Motorlu Araçların Alımına Başl...

Denizli Teleferiği 1,5 Ay Sonra BitiyorSonraki Haber

Denizli Teleferiği 1,5 Ay Sonra Bitiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar