darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3467
EURO35.1236
ALTIN2309.8

Renault Trucks Euro 6 Motorlu Yeni Ürün Gamını Tanıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Renault Trucks Euro 6 Motorlu Yeni Ürün Gamını Tanıttı
Abone ol
Renault Trucks, 2 Milyar Avro harcayarak, tüm ürünlerinde devrim niteliğinde değişimlere gitti ve Fransa Lyon’da gerçekleştirilen görkemli bir toplantıda Euro6 motorlu yeni ürün gamını tanıttı.

Renault Trucks, Yeni Euro 6 serisini 11 Haziran'da Lyon – Fransa’da gerçekleştirilen olağanüstü bir etkinlik ile tanıttı. Proje kapsamında 2 Milyar Avro'dan fazla yatırımda bulunan Volvo Group, yeni Renault Trucks araçlarını tarihindeki en zorlu testlere tabi tuttu.

Radikal ve çok yoğun kalite testleri dahil olmak üzere yedi yıllık bir geliştirme sürecinden geçen bu kamyonlar verimlilik ön planda tutularak tasarlandı ve Euro 6 motorlarla donatıldı. Nakliye sektöründe maliyetlerin kontrol altında tutulmasına olanak sağlayacak mükemmel, güvenilir ve yüksek performanslı yeni Renault Trucks araçlar tasarımları ve teknik özellikleriyle de öne çıkıyor.

İddialı Tasarım

Renault Trucks’ın yeni araçları verimlilik ön planda tutularak tasarlanmıştır. Tasarımcılar kamyonları nakliye şirketlerine hizmet eden, işlerini mümkün olduğunca verimli bir şekilde gerçekleştirmelerine imkan tanıyan bir araç olarak görüp, tasarımı buna göre şekillendirdiler. Yeni araçlar bu anlayışı tamamen yansıtıyor. Yakıt tasarrufu hedefi daha en baştan itibaren kamyon tasarımının önemli bir unsuruydu ve dolayısıyla, aracın aerodinamik tasarımı mümkün olan en iyi hava akışı elde edilecek şekilde modellendi.

Güvenilir, Yüksek Performanslı Euro 6 Motorlar

Renault Trucks bu yeni Euro 6 motorların geliştirme sürecinde güvenilirliği ve performansıyla ünlü Euro 5 motor bloklarını kullandı ve bunları, Avrupa’da 1 Ocak 2014, Türkiye’de 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren zorunlu olacak Euro 6 standardına uyumlu hale getirmek üzere gerekli değişiklikleri yaptı. Araçlar geliştirilirken temel hedef Euro 6 normlarındaki yeni motor ile minimum yakıt tüketimi ve maksimum çevrecilik üzerine kuruldu.

 

Kalite Testleri İçin Milyonlarca Kilometre Yol Kat Edildi.

Renault Trucks, 7 yıl süren geliştirme sürecinde dünya genelinden 50 müşterisini de test pilotu olarak kullanarak yeni seri için 300 test aracını -40° ile +60°C arasındaki 10 milyon kilometrelik gerçek yol şartlarında denedi ve araç parçalarını 5 milyon saat süren testlere tabi tuttu.

Üretim Kaynakları Yenilendi

Yeni Euro 6 motorlu araç serisinin üretimi için Renault Trucks'ın üretim kaynakları büyük oranda yenilendi.

Yeni kabinlerin parçalarının üretimi için Lyon'daki tesislere çok büyük pres makineleri kuruldu. Blainville-sur-Orne bölgesindeki üretim tesislerinde, yeni gövde montaj hattı ve kabin döşeme hattı kuruldu. Bourg-en-Bresse bölgesindeki üretim tesislerinde de, yeni araçlar için kurulan geliştirme hattı 2010 yılında faaliyete geçti.

Ek olarak, geliştirme sürecinde benzersiz bir işbirliği yöntemi benimsendi. Tasarım ofisi, teknisyenler, mühendisler, üretim tesisleri, ürün ekipleri ve satış sonrası hizmetler birimleri araçların tasarım aşamasından itibaren sürece dâhil edildi. Üretim sistemi yeniden tanımlandı ve "mutlak kalite" sloganı benimsendi. Özellikle iş istasyonlarının ergonomik özellikleri açısından daha yüksek verimlilik ve güvenlik hedeflerine ulaşmak üzere yeni üretim süreçleri uygulamaya konuldu.

Yeni Euro 6 araçlar verimlilik, güvenilirlik ve müşteri memnuniyeti prensipleri temel alınarak geliştirildi.  Renault Trucks, yeni T (uzun yol taşımacılığı), C (şantiye), K (ağır şantiye) ve D (dağıtım) gamlarını, müşterilerini asla yarı yolda bırakmayacak, her zaman gurur duyacakları ve işlerinde sürekliliği sağlayacak birer kâr merkezi olarak sundu.

Ayrıca Renault Trucks'ın bağlı olduğu Volvo Group tam destek vererek bu yeni seriye ve gerekli üretim kaynaklarına önemli yatırımlar yaptı. Yeni organizasyon ile Avrupa dahilinde bulunan satış ve servis noktası sayısını %30-40 oranında arttırarak Renault Trucks'ın coğrafi yayılımını genişletmesi hedeflenmektedir.

Yeni Renault Trucks Ürün Serisi İle İlgili Önemli Rakamlar:

  2 milyar Avro yatırım

  7 yıl süren geliştirme süreci

  5.000 personel

  Hedef özelliklerin tanımlanması sürecine farklı ülkelerden katılan 50 müşteri

  Üretilen 500 araçtan testlerde kullanılan araç sayısı: 300

  5 milyon saatlik test

  10 milyon kilometrelik test


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Chevrolet’de Koltuk DeğişikliğiÖnceki Haber

Chevrolet’de Koltuk Değişikliği

Metin Çeker, (TOSFED) Başkanlığına Aday OlduSonraki Haber

Metin Çeker, (TOSFED) Başkanlığına Aday...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar