İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Raylı Sistemimizde Kitaplar Elimizde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Raylı Sistemimizde Kitaplar Elimizde
Abone ol
Kayseri Büyükşehir Belediyesi okumayı teşvik için Ray Kitap projesi başlattı. Kayseri'de yaşayanlar Raylı Sistem duraklarına konulan kitaplıklardan kitap alarak yolculukları esnasında kitap okuyabilecekler.

Kayseri'de yaşayanların daha fazla okuması için Büyükşehir Belediyesince başlatılan Ray Kitap projesinin tanıtımı Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Raylı Sistem Meydan Durağında yapılan tanıtıma Başkan Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Tanıtım programında Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı Türk Müziğinin ünlü eserlerini seslendirerek vatandaşlardan büyük alkış aldı.


"KİTAPLAR HAYAT KAYNAĞIMIZ"
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Güzel bir günde güzel bir faaliyet" diyerek sözlerine başladı ve bu projenin Kayseri ile sınırlı kalmayıp diğer illere de örnek olması ve yaygınlaşması temennisinde bulundu. Okumaya meraklı bir millet olmadığımızı; ancak bu durumun değişmesi gerektiğini ifade eden Başkan Özhaseki, "Japonya'da bir insan yılda beş kitap okuyor. Türkiye'de ise senede beş kişi bir kitap okuyor. Batıda raylı sistem ya da otobüslerde kitap, dergi okunuyor; fakat biz kitaplara yönelmiyoruz. Oysa kitaplar bizim için hayat kaynağı. Burada belki küçük bir faaliyet yapıyoruz; ama faydalı bir faaliyet yapıyoruz. Raylı sistem duraklarındaki kitaplıklarımızda temel eserler, klasikler ve belediye yayınları olacak. Hemşehrilerimiz buradan kitap alıp okuyabilirler. Okudukları kitapları daha sonra getirip koyarlarsa seviniriz. Fakat evimde çocuklarım oksun diye götürürlerse ona da razıyız. Yeter ki okunsun. Ayrıca isteyen herkes evlerinde okudukları kitapları buraya getirebilir" dedi.


"ÖZÜR DİLERLERSE AĞZIMI AÇMAM"
Başkan Özhaseki Ray Kitap Projesinin tanıtımında basın mensuplarının sorularına da cevap verdi. Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iftiraları nedeniyle Başkan Özhaseki'nin 15 bin lira daha tazminat kazanmasıyla ilgili sorusu üzerine, Özhaseki "özür dileyin" çağrısında bulundu. Özhaseki şöyle konuştu: "Bu konu kabak tadı verdi. İftiralar edildi. Adalet tarihimizde iki kere yargılanmış bir dava yok; ama bizimki böyle oldu. Atılan iftiralarla ilgili 25-26 tane dava açtım. 12'si bitti, aldığım paralarla vatandaşlara sucuk-ekmek dağıttım. Bakın, eğer 'Biz bir yanlış yaptık, kusura bakmayın özür dileriz' derlerse aldığım paraları da iade edeceğim, ölünceye kadar da ağzımı açmayacağım. Bunu yapmayıp pişkin pişkin geziyorlarsa paralarını da alacağım, sucuk-ekmek de dağıtacağım, kafalarına da vurmaya devam edeceğim."

"RECEP BAŞKAN BIRAKMAMALI"
Başkan Özhaseki Kayserispor yönetiminin istifasıyla ilgili bir soruyu da cevapladı. Kayseri'de iş adamlarının Kayserispor'u hayır safhasında ya da reklam safhasında görmediklerini ve bu düşünceyle yönetimi yalnız bıraktıklarını ifade eden Başkan Özhaseki, yönetimin buna rağmen kamudan para istemeden iyi bir yönetim gösterdiğini ve çok güzel bir tesis yaptığını söyledi. Takımda 6-7 futbolcunun sakat olduğunu ve takımın toparlayacağına inandığını dile getiren Başkan Özhaseki, "Bana göre Recep Bey bırakmamalı. Yeniden aday olmalı ve seçilmeli" dedi. 
Soruların ardından Gazeteci Hasan Sami Bolak Ray Kitap projesine destek için evinden getirdiği kitapları Başkan Özhaseki'ye verdi.  Daha sonra Başkan Özhaseki ve beraberindekiler Ray Kitap'tan birer kitap alarak Raylı Sisteme bindi. Başkan Özhaseki "Mesnevi'den Seçme Öyküler" kitabını tercih etti. Raylı Sistemde kitap okuyan Başkan Özhaseki iki durakta iki öykü okuduğunu belirtti ve tüm Kayserilileri okumaya çağırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
5 Milyon YolcuÖnceki Haber

5 Milyon Yolcu

Başkan Gezilerini Hergün SürdürüyorSonraki Haber

Başkan Gezilerini Hergün Sürdürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar