İstanbul
DOLAR32.5725
EURO34.9198
ALTIN2425.7

Proton Japon Otomobil Üreticileri İle Karşılıklı İş Birliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Proton Japon Otomobil Üreticileri İle Karşılıklı İş Birliği
Abone ol
PROTON Yönetim Kurulu Başkanı Dato Tun Dr. Mahathir MOHAMAD, PROTON'un Japon Otomobil Üreticisi firmaları ile ileriye dönük karşılıklı işbirliği yapılmasına dair önceden başlatmış olduğu görüşmelerine daha yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı. Bu bağlamda ilk etapta Ekim 2012'de Honda Motors ile bir anlaşma imza edilmişti ve bu anlaşmanın ilk ürünü Yeni Proton Perdana Aralık 2013'te lanse edilmişti.

Yine Dato Tun Dr. Mahathir MOHAMAD tarafından yapılan açıklamaya göre; '' Yürütülen bu yeni görüşmeler çervesinde Malezya'da yatırım yapmak isteyen Japon Otomobil Üreticisi firmalara PROTON'un mevcut bandları ve teknolojik üretim merkezleri kullandırılarak büyük destek sağlanacağı '' ifade edildi. Ayrıca şuanki görüşme gündeminde PROTON'un ilk işbirliği yaptığı Japon Otomobil Üreticisi Mitsubishi'nin yer almadığı, Honda ile mevcut anlaşmanın daha da geliştirilmesi konusu ile diğer bazı Japon Otomobil üreticisi firmalar ile olası muhtemel işbirliğinin ön planda olduğu açıklandı. Malezya'da yatırım yapmak ve pazar paylarını arttırmak isteyen Japon Otobomil üreticileri PROTON'un bu çalışmalarına oldukça sıcak bakıyor ve PROTON'un Malezya'da sahip olduğu teknoloji üssünden yararlanmak istiyorlar.

PROTON fabrikası bugün % 80'i tamamen robotize otomasyon sisteminden oluşan aynı banddan arka arkaya farklı modeller üretebilme vede yıllık 1 Milyon araca kadar arttırılabilecek bir kapasiteye sahiptir. Bu bağlamda Malezya böyle bir teknoloji ve kapasiteye sahip dışa bağımlı olmadan tamemen kendi başına üretim yapabilen dünyadaki sınırlı sayıdaki üretim yapan ülkelerden biridir, aynı zamanda da bu kriterlere sahip tek Müslüman  ülkedir


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mobil Oto Servis İle Oto Servisiniz Ayağınıza GeliyorÖnceki Haber

Mobil Oto Servis İle Oto Servisiniz Ayağ...

Ankara ve İzmir Trafiği En Sıkışık Şehirler ArasındaSonraki Haber

Ankara ve İzmir Trafiği En Sıkışık Şehir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar