darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3381
EURO35.1812
ALTIN2241.4

PERFORMANSA DAYALI HAKEDİŞ BAŞLIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PERFORMANSA DAYALI HAKEDİŞ BAŞLIYOR
Abone ol
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplu taşımacılık alanında Kayseri’de yapılan reform çalışmalarını anlattı. Başkan Çelik, Kayseri’de yeni bir uygulamaya başlayacaklarını ifade ederek bir yerden bir yere taşımacılıktan her yerden her yere taşımacılık sistemine geçeceklerini kaydetti.

Kayseri örneğinden yola çıkarak yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Çelik, “Şehrimiz ulaşım ve toplu taşıma alanında kendi ölçeğindeki şehirlerle kıyaslanamayacak kadar iyi durumda. Şehrimizin ana omurgasında hafif raylı sistem çalışıyor, ki raylı sistem şehrimiz için bir reformdur. Raylı sistem dışında toplu ulaşımı belediye otobüslerimiz ile halk otobüslerimiz sağlıyor. Minibüsleri kaldırmayı başaran bir şehiriz. Bu da toplu ulaşım için bir reformdur. Raylı sisteme entegre ettiğimiz bisikletler de bir reformdur. Ve uzun süre Kayseri’deki toplu ulaşımda gelir paylaşımını sağladığımız havuz sistemi de bir reformdur. Ancak ifade ettiğim gibi bu reformların bir kısmının revize dilmesi ihtiyacı doğmuştur. Ayrıca yeni reformlara da gereksinim ortaya çıkmıştır. Çünkü toplu taşıma ve ulaşımı ne kadar iyi duruma getirirseniz getirin, iyinin de ötesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu doğrultuda her alanda öncü rol üstlenen Kayseri olarak ulaşım ve toplu taşımada da çok önemli çalışmalar yaptığımızı söylemek isterim.

2017 Kayseri Ulaşım Yılı

Bunları hayata geçireceğimiz 2017 yılını Kayseri’de Ulaşım Yılı ilan ettik. Yol ve alt geçit çalışmalarımızdan bahsetmeyeceğim; ama toplu taşımada uygulayacağımız yeni modeller hakkında bilgi vermek isterim. Raylı sistem ağını genişletme çalışmalarımız sürecek. Doğu-Batı hattına ilave olarak kuzey-güney hattını da başlayacağız. Kayseri’de banliyö hattı da kuruyoruz. Bazı ilçelerimizin şehre ulaşımını banliyö ile yapacağız. Toplu taşımada elektrikli otobüsleri kullanmaya başlayacağız. Toplu taşıma hatlarını yeniden planlayarak, bir yerden bir yere taşımacılıktan çıkıp her yerden her yere taşımacılık anlayışına geçeceğiz. Şehir merkezine girişlerde bir nevi aktarma istasyonları oluşturarak tüm halkımızı şehrin merkezine, meydanına daha az ulaşım aracıyla taşıyacağız. Şehirlerarası otobüs işletmelerinin servis işletmeciliğine son verip bu hizmeti belediye olarak biz vereceğiz ve böylece daha az araçla daha rantabl hizmet sunacağız. Bunun için farklı yerlerde 7 mini cep terminali kuracağız.

Halk Otobüslerine Yeni Sistem

Bu arada toplu taşıma hatlarının yeniden planlanması ile beraber özel halk otobüsü işleticileri ile performansa dayalı hak ediş ödemesine geçiyoruz. Özel işleticilerle bu konuda anlaştık. Şimdi mevzuat ve sözleşmenin tamamlanması üzerinde çalışıyoruz. Tüm bu çalışmaların Kayseri’deki toplu taşımayı çok daha seri, kaliteli, konforlu ve güvenli hale getireceğine inancımız tamdır. Bugüne kadar hep öncü olduk, bundan sonra da öncü olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖZULAŞ EĞİTİMLE FARK YARATIYORÖnceki Haber

ÖZULAŞ EĞİTİMLE FARK YARATIYOR

 KAPTAN TURİZM FİLOYU BÜYÜTÜYORSonraki Haber

KAPTAN TURİZM FİLOYU BÜYÜTÜYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar