İstanbul
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Pegasus’tan Bir İlk Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pegasus’tan Bir İlk Daha
Abone ol
Pegasus, kötü hava koşulları tahmini ve genişletilmiş türbülans algılama özellikleriyle yolcu güvenliği için geliştirilmiş Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından onaylı IntuVue 3-D yazılımını güvenlik altyapısına ekledi

Dünyada ses getiren yeni teknolojik yatırımları altyapısına ekleyerek misafirlerine güvenli ve konforlu seyahat etme imkanı sunan Pegasus Hava Yolları, havacılık ve uzay sanayisine dünya çapında çözümler sunan Honeywell Aerospace ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında filosundaki hava radarlarını IntuVue 3-D sürümü ile güncelliyor.

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından onaylı IntuVue 3-D, hava radarlarına dolu ve yıldırım gibi hava olaylarının önceden öngörülmesi için yeni çözümler sunarken, havacılık sektörünün en uzun türbülans saptama alanını da sağlıyor.

IntuVue 3D programının yeni sürümünde bulunan özellikler, pilotların hava koşullarına uygun olarak yapacakları manevra ve kullanacakları rotalara karar vermelerini kolaylaştırarak; hava koşullarının sebep olduğu bakım ihtiyaçlarından doğan masrafların ve bakım nedeniyle uçakların kullanılmama sürelerinin azalmasına yardımcı olacak. Anlaşma kapsamında; IntuVue yüklü Pegasus filosu 8 ay içinde yeni sürüm ile güncellenecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan, Pegasus Hava Yolları Emniyet Yönetim Direktörü Kaptan Pilot Kemal Helvacıoğlu, “Pilotlarımıza kötü hava koşullarında daha etkin bir navigasyon sağlayacak gelişmiş hava kontrol sistemleri kullanmanın bize birçok avantaj sağlayacağına inanıyoruz. Yeni sürüm IntuVue 3D programı ile yenilikçi vizyonumuzu korurken, zamanında kalkış performansımızı geliştirme ve en önemlisi misafirlerimizin konfor ve güvenliğini en üst seviyeye çıkarma imkanı buluyoruz. IntuVue bugün hedeflerimizi destekleyen en yetenekli hava radar sistemi” ”dedi.

Pegasus’un EASA Sertifikası alarak IntuVue sürümünü güncelleyen ilk Avrupalı müşterileri olduğunu kaydedenHoneywell Aerospace EMEAI Başkan Yardımcısı John Ashton ise, “Olumsuz hava koşulları sebebiyle yaşanan olaylar havayollarının maliyetlerini artırmakta, yolcularının güvenlik ve konforunu olumsuz etkilemektedir. Endüstri’nin ihtiyaçlarının kanıtı olarak geliştirilen yeni sürüm hava radarı sistemi, pilotlara daha doğru zamanlı ve üstün bilgi sunmak için geliştirilmiştir.  Pegasus Hava Yolları, piyasadaki en ileri teknolojiye sahip hava radarı sistemini teknolojik altyapısına dahil ederek misafirlerine ve filosuna verdiği değerin altını çizmektedir.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karsan’dan Adana’ya “Jest”!Önceki Haber

Karsan’dan Adana’ya “Jest”!

Bridgestone'un Türkiye'deki 25. Yılına Özel KampanyaSonraki Haber

Bridgestone'un Türkiye'deki 25. Yılına Ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar