İstanbul
DOLAR32.6033
EURO34.8915
ALTIN2497.6

Pegasus Türkiye Kiteboard Ligi Kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pegasus Türkiye Kiteboard Ligi Kuruldu
Abone ol
Türkiye’de gelişmekte olan spor dallarına verdiği desteği genişleterek sürdüren Pegasus Hava Yolları, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) işbirliği ile bir ilke daha imza atarak Türkiye’nin ilk kiteboard liginin kurulmasına öncülük etti.

Yenilikçi bakış açısını Türkiye’de gelişmekte olan spor dalları ile buluşturan Pegasus Hava Yolları, dinamik sporlara verdiği desteğin kapsamını bu yıl genişletti ve Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) iş birliğinde Pegasus Türkiye Kiteboard Ligi’ni kurdu. Türkiye’de bir ilk olan Pegasus Türkiye Kiteboard Ligi’nin, Türkiye’de yaklaşık 5 bin kişinin amatör olarak ilgilendiği ‘Kiteboard’ sporuna duyulan ilgiyi artırması ve bu sporun daha çok kişi tarafından takip edilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Pegasus olarak misafirlerine farklı amaçlarla seyahat etmeleri için imkan ve ilham verdiklerini belirten Pegasus Hava Yolları Pazarlama Direktörü Onur Dedeköylü windsurf alanındaki yatırımları ile ilgili olarak “Türkiye’de havacılığı değiştirdiğimiz gibi; spor başta olmak üzere birçok alanda değişimi başlatmak ve geliştirmek Pegasus Kültürü’nün bir misyonu.  Windsurf alanına verdiğimiz kesintisiz destek ile windsurfün Türkiye’de yaygınlaştırılmasına, daha çok kişi tarafından takip edilmesine ve yeni sporcuların yetişmesine katkıda bulunuyoruz. Sekiz senedir tüm dünyada windsurfseverler tarafından heyecanla takip edilen PWA Windsurf Dünya Kupası’nın içinde Türkiye’nin de bir ayak olarak bulunmasına ana sponsor olarak katkıda bulunuyoruz. Türkiye’nin bu tarz uluslararası organizasyonlarda yer almasını sağlarken; 2011 yılında Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) iş birliğiyle kurduğumuz Pegasus Türkiye Windsurf Ligi ile windsurf sporunun Türkiye’de Alaçatı dışında farklı coğrafyalarda yapılması ve daha çok kişi tarafından sevilmesine de olanak sağladık.” dedi.

Çalışmaları ile spor turizminin gelişimine de destek verdiklerini belirten Dedeköylü, kurulumuna öncülük ettikleri Pegasus Türkiye Kiteboard Ligi ile ilgili olarak: “TYF ile kurduğumuz olumlu ilişkilerin katkısı ile bu sene, tıpkı windsurf gibi, Türkiye’de hızla gelişmekte olan kiteboard sporunun tanınmasına öncülük etmek üzere Pegasus Türkiye Kiteboard Ligi’ni kurduk. Bu Lig aracılığıyla kiteboard sporuna olan ilginin artacağına ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yeni kiteboard sporcularının yetişmesine, kiteboard sporunun daha çok kişi tarafından takip edilmeye başlamasına katkıda bulunacağımıza inanıyoruz. Bu tür yeni spor dallarının sevilmesi ve daha çok kişi tarafından yapılması ile spor turizminin de artmasına destek oluyoruz. “ dedi.

İlk ayak Datça yarışlarından sonra ikinci ayak Alaçatı yarışları da sona erdi

8’i kadın olmak üzere toplam 22 sporcunun yarıştığı Pegasus Türkiye Kiteboard Ligi’nin ilk ayak yarışları 27 - 29 Haziran tarihlerinde Datça’da, ikinci ayak yarışları ise 11 - 13 Temmuz tarihleri arasında İzmir Alaçatı’da gerçekleşti. Sporcular arasında geçen kıyasıya mücadelenin sonunda ilk iki ayakta erkeklerde Salih Alexander Çakır, kadınlarda ise Merve Ceylan yarışları birincilikle tamamladı. Pegasus Türkiye Windsurf Ligi yarışları ile paralel yer ve tarihlerde gerçekleştirilen Pegasus Türkiye Kiteboard Ligi’nin 4 ayaktan oluşan yarış takvimi aşağıdadır:

  • 27-29 Haziran Muğla/Datça
  • 11-13 Temmuz İzmir/Alaçatı
  • 1-3 Ağustos Balıkesir/Gömeç
  • 5-7 Eylül İzmir/Urla

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sönmez Bustaş'a 33 Renault Trucks TeslimatıÖnceki Haber

Sönmez Bustaş'a 33 Renault Trucks Teslim...

MAN Sınıfının En Ekonomik Otobüsünü Türkiye’de ÜrettiSonraki Haber

MAN Sınıfının En Ekonomik Otobüsünü Tür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar