İstanbul
DOLAR32.5668
EURO34.8286
ALTIN2417.9

Pedallar Zirveye Doğru Çevrildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pedallar Zirveye Doğru Çevrildi
Abone ol
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı bitme noktasına gelen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi, değişik aktivitelere sahne olmaya devam ediyor.

Yalnızca kışın kayak yapılan bir merkez olmaktan öte, dört mevsim çeşitli sosyal ve sportif etkinliklerin düzenlendiği bir mekan olarak planlanan ve bu doğrultuda yatırımlar yapılan Erciyes'te 2. Bisiklet Festivali gerçekleştirildi. Hafta sonu Erciyes'te buluşan bisiklet severler eşsiz bir manzara eşliğinde zirveye doğru pedal çevirmenin mutluluğunu yaşadı. Erciyes A.Ş ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Bisiklet Festivali'ne Kayseri ve çevre illerden yaklaşık 220 bisikletli katıldı.

Hacılar Kapı'da bir araya gelen bisiklet tutkunlarının bir bölümü gondollarla Lifos üst istasyona çıkarak bisikletleriyle dağ yolundan, diğer gurup ise asfalt yoldan Tekir Yaylası'na ulaştı. Rengarenk bisikletlerin bulunduğu festivalde, yaşanabilecek olası kazalar için 112 Acil Servis Ambulansı hazır bulunduruldu. Erciyes Dağı'nın esintisi eşliğinde pedal çeviren bisiklet tutkunlarını Tekir Yaylası'nda kendiside bir bisiklet tutkunu olan Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı karşıladı. Geleneksel Erciyes Bisiklet Festivali'ni düzenlemekteki amaçlarını anlatan Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes Dağı'nın yaz ve kış turizmi için oldukça elverişli olduğunu söyledi.

Kayseri tarihinin en büyük projesinin Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi olduğunun altını çizen Cıngı, 'Erciyes'imizi bisiklet severlerimize açmak istiyoruz, bunun için onları düzenlemiş olduğumuz festivalde buluşturuyoruz. Erciyes'imiz bisiklet sporu için oldukça elverişli. Festivalimiz bir şölen havasında başladı. Arkadaşlarımızın bir kısmı dağ yolunu kullanarak, bir kısmı ise asfalt yoldan bisikletleri ile Hacılar Kapı'dan Tekir Yaylasına geldi. Bisiklet sürmek hem çok zevkli hem de sağlık açısından oldukça önemli. Bisiklet sporu ile ilgilenen profesyonelleri ve bisiklet severleri Erciyes'imize bekliyoruz Erciyes'i yazın boş bırakmayalım' ifadelerini kullandı. Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, yapılan kura ile belirlenen şanslı katılımcılara bisiklet aksesuarları hediye etti. Festivalde ayrıca bisiklet tutkunlarına sucuk ekmek ikramın da bulunuldu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersin Akdeniz Oyunlarına HazırÖnceki Haber

Mersin Akdeniz Oyunlarına Hazır

Bakan Yıldırım’dan TCDD’ye Büyük ÖvgüSonraki Haber

Bakan Yıldırım’dan TCDD’ye Büyük Övgü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar